N26 benoemt Carina Kozole tot Chief Risk Officer

15 augustus 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Om zijn anti-witwasaanpak op orde te brengen heeft N26 Carina Kozole benoemd tot Chief Risk Officer. De online bank ligt al een tijdje overhoop met de BaFin. Onlangs nog maakte de Duitse toezichthouder bekend dat het N26 onder extra verscherpt toezicht had geplaatst. De neobank zou onvoldoende alert zijn op witwassen, fraude, verdachte transacties en foute personen.

Zo zag de BaFin zich in het verleden genoodzaakt om een buitengewoon inspecteur aan te stellen, die continu toezicht zou houden op de risk en compliance afdeling van de bank. Daarnaast verbood men N26 om meer dan 50.000 rekeninghouders per maand af te sluiten.

Met de benoeming van Kozole hoopt N26 het tij dus te keren. Kozole komt over van de HypoVereinsbank, waar ze onder meer de Head of Credit Risk Operations was. Aan haar dus de taak om de AML-inspanningen van de online bank weer op de rit te krijgen.

N26 benoemt Carina Kozole tot Chief Risk Officer

N26-CEO Valentin Stalf laat weten verheugd te zijn met de komst van Kozole. “Haar uitgebreide expertise en ervaring binnen AML stelt ons in staat om onze risk- en compliance afdelingen verder te versterken.”

Meer AML-gerelateerd nieuws is te vinden op de AML-themapagina van Banken.nl.