SBS’s Lunch & Learn: ‘Stay ahead with Instant Payments, ensuring SCT Inst Compliance

07 september 2023 Banken.nl 1 min. leestijd

Sopra Banking Software organiseert op 14 september een Lunch & Learn over Instant Payments. Onder het genot van een goed belegd broodje, een kop koffie (of sap) leren de bezoekers in slechts anderhalf uur tijd alles wat ze moeten weten over de toekomst van Instant Payments.

Bij het event – mede georganiseerd met Enigma Consulting – staat met name de SCT Inst-verordening centraal. SCT Inst staat voor SEPA Instant Credit Transfer en moet betalingen in 36 Europese landen sneller verwerken. Het evenement wordt georganiseerd om alle bijbehorende uitdagingen en kansen uit te stippelen die gepaard gaan met de nieuwe Instant Payments-verordening, 

De tijd tikt, stelt Sopra Banking Software dan ook, de organisator heeft daarom een Lunch & Learn op maat samengesteld met een uitgebreide agenda, waarin vijf belangrijke thema’s aan bod komen. Op het event zullen experts van Sopra Banking Software, Van Lanschot Kempen en Enigma Consulting aan het woord komen.

SBS’s Lunch & Learn: ‘Stay ahead with Instant Payments, ensuring SCT Inst ComplianceDe lunch begint met een update over de Instant Payments Regulation, waarin de altijd veranderende wet- en regelgeving binnen het Instant Payments landschap besproken wordt. Vervolgens worden de belangrijkste trends binnen de Instant Payments sector zelf uitgelicht.

Derde onderwerp van de dag is hoe Instant Payments impact op organisaties kan hebben, waarbij experts uit de sector een overzicht geven over de bijbehorende uitdagingen en kansen. Vervolgens wordt de bezoeker in het verhaal meegenomen over de Instant Payments-reis van Van Lanschot Kempen, hoe het verlopen is welke lessen er geleerd zijn.

Sopra Banking Software zelf sluit de dag af waarbij het bedrijf vertelt over hoe het financieel dienstverleners kan assisteren met behulp van zijn innovatieve technologische betaaloplossingen.