AFM herbenoemt Laura van Geest als voorzitter

11 oktober 2023 Banken.nl 1 min. leestijd

Laura van Geest kan zich gaan opmaken voor een tweede periode als voorzitter van de Autoriteit Financiële Markten. De toezichthouder heeft bekendgemaakt dat ze wordt herbenoemd als bestuursvoorzitter.

Van Geest is sinds 1 februari 2020 bestuursvoorzitter van de AFM. In die functie is zij, naast eindverantwoordelijke voor het dagelijkse reilen en zeilen, verantwoordelijk voor de afdelingen Communicatie, Interne Auditdienst, Juridische Zaken, Marktintegriteit & Handhaving, Expertisecentrum en Strategie, Beleid & Internationale Zaken.

Tot begin 2020 was Van Geest directeur van het Centraal Planbureau. Daarvoor bekleedde zij diverse functies bij het ministerie van Financiën, waaronder die van Thesaurier-Generaal en Directeur-Generaal voor de Rijksbegroting. Van Geest is naast AFM-voorzitter onder meer actief als lid van de Raad van Toezicht van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Laura van Geest, Bestuursvoorzitter, AFM

Laura van Geest, Bestuursvoorzitter, AFM

“We zijn zeer verheugd dat Laura zich ook de komende jaren wil blijven inzetten voor de AFM”, legt Raad van Toezicht-voorzitter Sander Dekker uit. “Onder haar leiding heeft de AFM belangrijke stappen gezet in slagvaardig en effectief toezicht op de financiële markten.”

“Wij zijn ervan overtuigd dat de AFM zich met Laura als voorzitter de komende jaren zal blijven doorontwikkelen. Enerzijds van binnenuit tot een wendbare en lerende organisatie. Anderzijds tot een steeds meer datagedreven gedragstoezichthouder met een naar buiten gerichte blik”, aldus Dekker.