Crypto-compliance platform TRM Labs haalt $60 miljoen op

10 december 2021 Banken.nl 1 min. leestijd

Blockchain intelligence platform TRM Labs heeft $60 miljoen opgehaald in een Serie B-financieringsronde. Aan deze ronde nam een groot aantal bedrijven deel, waaronder Visa, American Express’ Amex Ventures, Citi Ventures, PayPal Ventures en Block (voorheen Square).

Het platform van TRM Labs combineert ‘cross-chain data’ met ‘threat intelligence’, ‘advanced analytics’ en ‘intuitive visualisations’ om organisaties te assisteren met het opsporen van fraude en financiële criminaliteit rondom cryptocurrencies. Naast crypto-instanties (zoals MoonPay, FTX US en Circle) gebruiken ook overheidsinstanties de techniek van TRM Labs om crypto-gerelateerde criminaliteit te onderzoeken. 

Volgens Esteban Castaño, medeoprichter en CEO van TRM Labs, bestaat er tegenwoordigs niks zo veranderlijks als de cryptowereld. “Organisaties hebben een blockchain intelligence partner nodig die deze rap evoluerende markt voor kan blijven. De investeringsronde stelt ons in staat om de meest betrouwbare data en meest innovatieve technologische oplossingen aan onze klanten te kunnen blijven bieden.”

Crypto-compliance platform TRM Labs haalt $60 miljoen op

Een cruciale vereiste 

“Visa zet zich altijd in ter bevordering van verantwoorde innovaties die het vertrouwen en de veiligheid van het wereldwijde betalingsecosysteem in stand houden”, legt Terry Angelos (Global Head of Crypto en Fintech) uit over de investeringskeuze van Visa. “Het verbeteren van het vertrouwen en de veiligheid in het crypto-ecosysteem hoort daar zeker bij.”

Mede-investeerder Mike Brock (TBD Lead bij Block) stelt tot slot dat risico en compliance een cruciale vereiste is voor blockchain-gebaseerde bedrijven en overheidsinstanties die crypto’s definitief in het reguliere betalingsecosysteem hopen te brengen. “TRM Labs is een bewezen partner voor toonaangevende financiële organisaties. We zijn dan ook enorm enthousiast en trots om hier ook deel van uit te mogen maken.”