Nationale-Nederlanden lanceert podcastserie over verduurzaming woningmarkt

09 januari 2024 Banken.nl 1 min. leestijd

Het isoleren van een woning kan de CO2-uitstoot van een huishouden meer dan halveren. Het verduurzamen van de woningvoorraad is dan ook een groot maatschappelijk vraagstuk om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Het vraagt dan ook de inzet van iedereen in de hypotheekketen. In de nieuwe podcastserie Inspiratieverhalen van Nationale-Nederlanden vertellen Sitske Mauritsz en Hans Buursink over de uitdaging om gezamenlijk de woningmarkt in Nederland te verduurzamen.

Deze megaklus leidt volgens hen namelijk ook tot verbreding van de dienstverlening bij hypotheekadviseurs. “We zien dat er een transitie gaan is van hypotheekadviseur naar duurzaam financieel woonadviseur”, legt Mauritsz uit. “In onze podcastserie horen we hoe voorlopers in de hypotheekbranche dit in de praktijk brengen.”

Nationale-Nederlanden lanceert podcastserie over verduurzaming woningmarkt

In de nieuwe podcastserie vertellen de adviseurs hoe zij invulling geven aan hun dienstverlening in een veranderende hypotheekmarkt én hoe ze duurzaamheid onderdeel maken van hun adviesmodel. Zo staat in de laatste aflevering van de reeks de visie van Nationale-Nederlanden op de rol van de adviseur bij het verduurzamen van de woningmarkt centraal.

Mauritsz legt onder meer uit hoe Nationale-Nederlanden zijn klanten kan helpen bij woningverduurzaming als de gehele hypotheekketen samen optrekt. “Geldverstrekkers hebben een belangrijke rol, maar ook adviseurs hebben een toegevoegde waarde bij het motiveren van klanten om hun woning te verduurzamen.”

“Als er iemand tegenover je zit die weet waar hij het over heeft in jouw specifieke situatie, zijn klanten veel sneller bereid om over te gaan tot actie”, benadrukt Buursink.

De podcastserie is hier te beluisteren.