Wouter Devriendt verlaat RvC van ABN AMRO

06 februari 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Wouter Devriendt treedt per direct terug als lid van de Raad van Commissarissen van ABN AMRO. Hij gaat aan de slag als CEO van een ander bedrijf, waarvan de naam vooralsnog niet bekend is gemaakt.

“We betreuren maar respecteren het besluit van Wouter om af te treden”, reageert Tom de Swaan, voorzitter van de Raad van Commissarissen. “Ik wil Wouter bedanken voor zijn inzet voor de Raad van Commissarissen van ABN AMRO, en ik wens hem alle succes in zijn toekomstige werkzaamheden als CEO.”

Wouter Devriendt verlaat RvC van ABN AMRO

Wouter Devriendt was voorzitter van de Risk & Capital Committee en lid van de Audit Committee van de Raad van Commissarissen van ABN AMRO. Eerder was hij werkzaam als CEO van het Belgische Dexia en was hij een van de topfunctionarissen bij UniCredit, een Italiaanse bank.

Devriendt trad in april van afgelopen jaar bij ABN AMRO aan als commissaris en verbond zich voor een periode van vier jaar aan deze rol. Met zijn terugtreden komt dus een vroegtijdig einde aan zijn dienstverband bij de bank.

In 1994 begon Devriendt zijn carrière bij ABN AMRO, waar hij in verschillende nationale en internationale functies actief was. Verder speelde hij namens Fortis een grote rol in de integratie van ABN AMRO in de Fortis-groep.