Cognito rondt Duitse overname af

06 maart 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Cognito heeft de volledige overname van Westend Medien afgerond. Het internationale communicatiebureau had sinds januari vorig jaar een minderheidsbelang in het in Düsseldorf gevestigde bureau.

Drie maanden na de initiële deal, overleed de oprichter van het Duitse kantoor. Om de continuïteit voor de cliënten van het bureau te waarborgen, besloot Cognito om ook de resterende aandelen over te nemen. Richard Neve (medeoprichter van het Nederlandse kantoor), is benoemd tot interim-directeur van Cognito-DACH.

De investering in Duitsland maakt tevens onderdeel uit van de groeistrategie van Cognito. “Duitsland is een van de leidende economieën van Europa en veel van de internationale cliënten van de bureaugroep hebben behoefte aan lokale ondersteuning bij hun PR- en marketingcampagnes”, legt CEO Tom Coombes uit.

Cognito rondt Duitse overname af

“Deze overname geeft onze klanten toegang tot negentig miljoen Duitstaligen en een belangrijke Europese financiële markt”, vervolgt Coombes. “Het versnelt onze geplande strategie om kenniscentra op te bouwen in de belangrijkste financiële markten ter wereld.”