Zakelijk gebruik van Tikkie stijgt met 25%

06 augustus 2024 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Tikkie maakt een opmars in de zakelijke markt. Uit recente cijfers blijkt dat het aantal zakelijke transacties via de betaalapp van ABN AMRO het afgelopen jaar met 25% is toegenomen. Het bedrijf claimt dat zijn groei te danken is aan de eenvoud en snelheid van de dienst, waardoor facturen snel worden betaald.

Tikkie is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een algemeen bekende en veelgebruikte betaalapp voor consumenten. Een nieuwe ontwikkeling is de groeiende rol die Tikkie ook in de zakelijke sfeer lijkt te krijgen. Het bedrijf heeft hier dan ook onderzoek naar gedaan.

Hieruit blijkt dat 46% van de Nederlandse ondernemers aangeeft zakelijke facturen het liefst zo snel mogelijk te betalen. De app speelt hierop in door het mogelijk te maken om binnen enkele seconden te betalen. Uit de eigen data van Tikkie blijkt dat maar liefst 80% van de zakelijke Tikkies binnen een dag wordt betaald, en 61% zelfs binnen een uur.

Zakelijk gebruik van Tikkie stijgt met 25%

“We willen betalingen zo eenvoudig mogelijk maken en kijken daarom goed naar de voorkeuren van onze gebruikers”, legt Moreno Kensmil van Tikkie uit. “Hoewel zakelijke Tikkies steeds populairder worden, zien we dat oudere generaties nog wat terughoudend zijn. Echter, de toename in het gebruik van reguliere Tikkies onder deze groep geeft ons vertrouwen dat zij uiteindelijk ook zakelijke Tikkies zullen omarmen.”

Generatieverschillen

De opkomst van zakelijke Tikkies brengt dus een duidelijke verschuiving in betaalgedrag aan het licht. Vooral de jongere generaties, in het bijzonder de dertigers, lijken de voordelen van de betaalapp in te zien: 72% beschouwt de groei van zakelijke Tikkies als positief, en 45% noemt het zijn favoriete methode voor zakelijke betalingen.

Aan de andere kant blijven oudere generaties, met name 50-plussers, liever vasthouden aan het handmatig overmaken van facturen. Onder 50-plussers geeft 50% de voorkeur aan deze traditionele methode, en bij de 60-plussers loopt dit zelfs op tot 69%.

Gebruiksgemak als sleutel

Het onderzoek toont aan dat gemak een cruciale rol speelt bij het sneller voldoen van facturen. Van de respondenten onder de 30 jaar zegt 77% dat zij een factuur sneller betalen als dit eenvoudig kan. In de leeftijdsgroepen 31-39 en 40-49 is dit respectievelijk 72% en 53%. Ook onder ouderen speelt gebruiksgemak een belangrijke rol, ondanks hun voorkeur voor handmatig overmaken.