ING introduceert Saldoverdeler voor zakelijk bankieren

09 oktober 2018 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Sinds deze week kunnen zakelijke klanten meerdere potjes aanmaken voor verschillende doelen. Elk potje kan gelabeld worden met zelf te kiezen namen, icoontjes en doelbedragen. De optie is beschikbaar in Mijn ING Zakelijk en in de mobiel bankieren app. Met de optie wil ING zakelijke klanten helpen meer financieel overzicht te creëren en buffers op te bouwen.

Een bankrekening in stukjes opknippen kan helpen voor het creëren van meer overzicht. Dat geldt voor particulieren, maar ook voor ondernemers. Volgens ING houden veel zzp’ers en kleinere mkb-bedrijven slechts één bankrekening aan. Dat maakt het niet altijd even eenvoudig om te zien hoeveel financiële ruimte er is en of er voldoende buffer is voor belastingaangiftes of onverwachte tegenvallers. Door saldo’s te verdelen hebben ondernemers minder snel de neiging om geld dat bestemd is voor het ene doel aan te wenden voor een ander doel, omdat dat toevallig even zo uitkomt.

ING laat ondernemers kennismaken met Saldoverdeler

De ING Saldoverdeler laat ondernemers overzicht creëren. Door potjes te maken kunnen ondernemers volgens de oranje bank op elk gewenst moment en in één oogopslag zien waar hun financiële ruimte ligt. Het doorgronden van de eigen financiële situatie kost normaal gesproken tijd, tijd die ook heel goed aan ondernemen besteed zou kunnen worden. En dat is wat ING wil bevorderen.

Agile

ING geeft aan dat de nieuwe functionaliteit ontwikkeld is via de agile-methode. Dat betekent stapsgewijs verbeteringen doorvoeren, in samenwerking met en met behulp van klanten. Volgens ING kwam de wens tot het aanmaken van potjes, zodat duidelijk zou worden welke buffers er zijn voor toekomstige uitgaven. De functionaliteit is beschikbaar voor alle zakelijke klanten.