Tweedaagse masterclass anti money laundering (AML) door IIR

22 juli 2020 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Kennis- en netwerkorganisatie IIR organiseert op 2 en 3 november een tweedaagse masterclass waarin wordt ingegaan op de strijd tegen witwassen en de omgang met internationale klanttransacties. Aan de hand van praktijkvoorbeelden nemen specialisten uit het veld de aanwezigen mee in ‘best practices’ binnen anti-witwassen en andere vormen van financiële criminaliteit. Deelname aan het evenement is tevens goed voor 12 PE-punten.  

De strijd tegen witwassen, terrorismefinanciering en andere vormen van criminaliteit is in enkele jaren tijd geëvolueerd van onbeduidend bedrijfsonderdeel tot speerpunt van bancaire instanties. De financiële sector heeft plots grote groepen specialisten nodig, specialisten die er eigenlijk nauwelijks zijn. Ook op hoger niveau zijn experts dun gezaaid en erg gewild. Tijdens de masterclass ‘Money laundering and international client transactions’ van IIR nemen enkele van deze experts de deelnemers mee in de nieuwste en meest succesvolle inzichten en methodes binnen AML. 

In de basis gaat alles om het beheersen van risico’s. Dat is wat AML-professionals dagelijks doen. Na het doorlopen van deze masterclass beschikken zij over nieuwe vaardigheden, waarmee zij hun werk effectiever kunnen doen en de reputatie van hun werkgever beter kunnen waarborgen. Zij leren onder meer hun weg te vinden in (verschillen in) internationale wetgeving en doen extra kennis op over zakelijke en fiscale constructies. 

Aan het woord komen onder andere:

  • Cecilio Alvarez, Expert financial transactions, Independent Consultant
  • Remy Jansen, Head of Department thematic Supervision Integrity Risk, De Nederlandsche Bank
  • Peter van Leusden, Project leader, FIOD Anti-Corruption Centre
  • Sebastiaan Huijbregts, Educationalist | Lecturer in the fields of AML (CDD, KYC) and ESMA 

Het evenement vindt zoals gezegd plaats op maandag 2 en dinsdag 3 november in Amsterdam. Meer informatie en de mogelijkheid tot het bestellen van kaarten zijn te vinden op de website van IIR.