Spaar- en beleggingsrekeningen van NN Bank succesvol naar Topicus-platform gemigreerd

06 december 2021 Banken.nl 1 min. leestijd

Topicus heeft bekendgemaakt dat het de afgelopen maanden succesvol alle spaar- en beleggingsproducten van Nationale-Nederlanden Bank heeft gemigreerd naar de nieuwe bancaire backoffice software, waarop deze producten worden geadministreerd en verwerkt. Nu alle rekeningen op het Topicus-platform geadministreerd zijn wordt de al bestaande samenwerking tussen beide partijen flink uitgebreid.

Een jaar geleden was Topicus ook al verantwoordelijk voor het ‘in-migreren’ van de vermogensopbouwrekeningen van de voormalige Delta Lloyd Bank naar Nationale Nederlanden. Volgens het software bedrijf verliep die operatie tot tevredenheid – en binnen de beschikbare tijd en middelen – van de betrokken partijen.

“Nu ook alle spaar- en beleggingsrekeningen op één en hetzelfde platform van Topicus worden geadministreerd, heeft Nationale-Nederlanden Bank een volgende efficiencyslag weten te bereiken en een verbeterde integratie met andere systemen”, aldus Topicus.

Spaar- en beleggingsrekeningen van NN Bank succesvol naar Topicus-platform gemigreerd

‘Leveren’ staat altijd voorop

Kokke van der Werf, Director Savings & Investments bij NN Bank, legt uit dat de goede ervaringen en betrouwbaarheid van de software van Topicus de doorslag gaf in de keuze voor de samenwerking. “We hebben een aantal cruciale projecten gerealiseerd waarbij de kennis van Topicus op het gebied van vermogens- en pensioenopbouw en (fiscale) aanvullende mogelijkheden van pas kwam. Het stelt ons tevens in staat om stappen te zetten in een verdere digitalisering van onze dienstverlening aan onze klanten.”

“De keuze van NN Bank voor Topicus is een bekroning van een jarenlange bijzondere samenwerking”, vult Topicus-directeur Clint van Haalen zijn collega aan. “Leveren staat altijd voorop. Bovendien dagen we elkaar constant uit steeds weer een tandje bij te zetten, functioneel en technisch. Geweldig dat we dit nu voor alle rekeningen van NN Bank kunnen doen.”