°neo by Five Degrees en Fourthline zoeken elkaar op in strijd tegen financiële criminaliteit

07 december 2022 Banken.nl 1 min. leestijd

Fourthline en cloud-native core banking provider °neo by Five Degrees hebben aangekondigd de krachten te bundelen om samen financiële criminaliteit in de wereld van digitaal bankieren te bestrijden.

De Amsterdamse fintech biedt KYC-gerelateerde diensten die een aanvulling vormen op de leen- en accountoplossingen van °neo. Na de integratie kunnen klanten snel en geautomatiseerd controleren of bestaande relaties voorkomen op PEP- en sanctielijsten. Eventuele fraude komt hierdoor aan het licht en het risico in de klantportefeuille wordt gereduceerd.

“We zijn trots dat we voor ons cloud-native core banking-aanbod kunnen samenwerken met Fourthline”, legt Stefan Wittens (Platform Experience en Ecosystem Lead bij °neo by Five Degrees) uit. “Gegeven de ambitie en marktpositie van Fourthline zien wij grote kansen om deze markt samen te bedienen.”

Uitstekend trackrecord

Serkan Ünal noemt het geweldig dat Fourthline deel uitmaakt van het ecosysteem van Five Degrees. Volgens de Head of Strategic Partnerships van de fintech is Five Degrees een bedrijf met een “schat aan ervaring en een uitstekend trackrecord in de financiële sector.

“Door het cloud-native SaaS-platform van °neo by Five Degrees te combineren met Fourthline's toonaangevende Compliance as a Service-oplossing, kunnen onze klanten sneller de markt op, wordt het onboardingprices voor hun klanten simpeler en sporen we meer fraudegevallen op”, aldus Ünal.

Totaaloplossingen

°neo by Five Degrees werd in 2010 opgericht en bedient banken en kredietverstrekkers in Europa en Noord-Amerika die een sterke digitale ambitie hebben. De oplossingen die men in samenwerking met Fourthline wil aanbieden, moeten een belangrijke toevoeging vormen op de portefeuille waarmee banken en kredietverstrekkers totaaloplossingen kunnen bieden.