Welten Groep wisselt One Two Capital in voor nieuwe investeerder

10 januari 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

De Belgische private equity onderneming Straco heeft Welten Groep overgenomen van One Two Capital. Welten haalde in mei 2021 de investeerder One Two Capital aan boord om versneld zijn groeiambities te realiseren. Nu alle doelstellingen behaald zijn, achten de betrokken partijen de tijd rijp om in een nieuwe constructie de toekomst tegemoet te gaan.

Welten beleefde de afgelopen twee jaar een ware groeispurt. Zo werden Bold People en Carrierecafe overgenomen om het marktaandeel te vergroten, werd Welten zelf gerebrand en ging men onder meer samenwerkingsverbanden aan met NEKK KENNIS, het UWV en De Kunners.

“Nu we een winnend opleidings- en detacheringsmodel voor de financiële sector in Nederland hebben ontwikkeld, willen we onze dienstverlening verder verbreden en zoeken we actief naar aanpalende markten”, legt Welten Groep-CEO Chris Baelemans uit. “Zo blijven we bouwen aan de meest inspirerende finance community in Nederland.”

Welten Groep wisselt One Two Capital in voor nieuwe investeerder

Baelemans legt uit dat het bedrijf in toenemende mate financieel talent aan organisaties in het publieke domein koppelt. “Door daarbovenop ook internationaal te groeien, bieden we onze finance professionals nog meer carrièreperspectief. Straco helpt ons die internationale droom te verwezenlijken.”

Indrukwekkend

“We zoeken heel gericht naar groeibriljanten als Welten in de Europese markt”, vult Maarten Peers zijn collega aan. De Managing Partner van Straco benadrukt dat de groei en ontwikkeling van Welten van de afgelopen periode indrukwekkend is. “We geloven in de strategie van de onderneming en staan volledig achter de ambitie en groeiplannen van het management van Welten.”

Naast de internationale uitbreiding van Welten stelt Straco ook serieus in te willen zetten op de verdere digitalisering van de business en wil men eveneens een verbreding van de diensten realiseren.