Chief Financial Officer Lars Kramer vertrekt bij ABN AMRO

13 januari 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ABN AMRO moet op zoek naar een nieuwe Chief Financial Officer. De bank heeft bekendgemaakt dat Lars Kramer per 30 april 2023 zijn functie neerlegt om zijn loopbaan buiten de bank voort te zetten. Al met al heeft de vertrekkend CFO iets minder dan twee jaar op zijn plek gezeten. ABN AMRO laat weten dat het opvolgingsproces al in gang is gezet.

CEO Robert Swaak bedankt Kramer voor zijn leiderschap en voor zijn geleverde diensten. Hoewel Swaak zijn vertrek een groot verlies voor ABN AMRO noemt, stelt hij de keuze te respecteren om buiten de bank voor een nieuwe kans te gaan.

“Lars blijft zich tot het moment dat hij vertrekt volledig inzetten voor ABN AMRO om een soepele overdracht te verzekeren. Ik wens hem alle goeds toe in zijn verdere carrière”, benadrukt Swaak.

Chief Financial Officer Lars Kramer vertrekt bij ABN AMRO

Ingrediënten voor succes aanwezig

“Ik ben blij met deze nieuwe kans in mijn loopbaan”, vult de vertrekkend CFO zijn collega aan. “Maar tegelijkertijd laat ik met pijn in mijn hart veel sterke, toegewijde professionals achter, met wie ik met zo veel plezier heb samengewerkt.”

Kramer stelt daarnaast dat ABN AMRO over een inspirerende purpose en een duidelijke strategie beschikt, “alle ingrediënten voor succes zijn aanwezig om voor al onze stakeholders waarde te kunnen creëren”. “Ik ben ervan overtuigd dat ABN AMRO erin zal blijven slagen een persoonlijke bank in de digitale tijd te zijn.”