ABN AMRO Sustainable Impact Fund stapt modewereld in

27 februari 2023 Banken.nl 1 min. leestijd

Het duurzame investeringsfonds van ABN AMRO heeft miljoenen geïnvesteerd in Colorful Standard, een duurzaam Deens kledingmerk. Een primeur voor het Sustainable Impact Fund van ABN AMRO, het is namelijk de eerste keer dat men geld pompt in een bedrijf uit de modewereld.

In een tijd waarin de mode-industrie onder druk staat om transparanter en eerlijker te werk te gaan, probeert het Deense kledingmarkt de lat te verhogen voor een duurzame en circulaire kledingindustrie.  Het bedrijf werd in 2018 opgericht en staat bekend vanwege zijn ethische benadering omtrent het produceren van duurzame, kleurrijke en tijdloze modeproducten.

Met de kapitaalinjectie van ABN AMRO SIF komt de droom van oprichter Tue Delueran uit. “Ik had altijd al een duurzaam lifestyle merk willen creëren dat transparantie, inclusiviteit en diversiteit omarmt. Met de investering van ABN AMRO SIF, kunnen we onze internationale ambitie versnellen.”

ABN AMRO Sustainable Impact Fund stapt modewereld in

“ABN AMRO SIF investeert in bedrijven die gedreven zijn om duurzaam en sociaal impact te maken met een commerciële visie”, vult Frederik Deutman (Managing Director bij ABN AMRO SIF) aan. “Het is onze missie om in die bedrijven te investeren die de duurzame uitdaging oppakken en sociale en duurzame impact maken, waar toekomstige generaties ook wat aan hebben.

De twee bedrijven hopen middels het partnership de standaard te zetten voor een duurzame mode-industrie op internationale schaal, en zo de wereld op duurzame wijze kleurrijker (en hipper) te maken.