Directeur Retail Advice NL Hidde Coebergh vertrekt bij ING

31 maart 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ING moet op zoek naar een nieuwe directeur Retail Advice NL. De huidige directeur – Hidde Coebergh – heeft besloten om zijn carrière buiten de oranjebank voort te zetten.

Coebergh begon in 2001 aan zijn avontuur bij ING. In de ruim twintig jaar dat hij voor de bank werkte, vervulde hij verschillende rollen binnen verschillende onderdelen van ING al Retail Sales Manager, Head of Sales Development, Insurance Director (NN), Program & Change Director, Mortgage Director en Head of Mortgage en SME Advice. In een verder verleden werkte hij voor ABN AMRO.

Zijn huidige functie – Directeur Retail Advice voor ING in Nederland, bekleedde hij sinds 2019. In deze rol vertaalde hij de mobiele en digitale ambities van de bank naar de advieskanalen, bracht hij het aantal ING Huizen hiermee in lijn en ontwikkelde hij het ING Servicepuntenconcept en advies op afstand.

Hidde Coebergh, directeur Retail Advice NL, ING

Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de introductie van het adviesteam Vermogen, heeft hij het adviesteam Wonen gestroomlijnd en geoptimaliseerd en de dienstverlening richting het intermediair verbeterd. Al met al is de vertrekkend topman al meer dan tien jaar het gezicht en de woordvoerder van ING op het gebied van hypotheken en de dienstverlening naar het intermediair toe.

“In al zijn functies heeft Hidde grote impact gemaakt voor klanten, intermediaire relaties, collega’s en ING”, legt de bank uit. “Zijn passie en energie om voortdurend veranderingen te realiseren, zich snel aan te passen aan uitdagende omstandigheden en zijn doorzettingsvermogen en toewijding om te blijven verbeteren zullen wij zeer missen.”

“Wij zijn hem zeer dankbaar voor zijn uitstekende en impactvolle bijdragen. Wij danken Hidde voor alles wat hij bij ons heeft bereikt en wensen hem het allerbeste voor de toekomst”, aldus de dankwoorden van ING.