John Heijning benoemd tot hoofd Investor Relations bij ABN AMRO

05 december 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

ABN AMRO heeft John Heijning benoemd tot hoofd van Investor Relations. Daarmee is Heijning de opvolger van Ferdinand Vaandrager, die onlangs werd gepromoveerd tot Chief Financial Officer.

Heijning begon zijn carrière in 2007 als management trainee bij Fortis (later ASR Nederland), waarna hij in 2014 de overstap maakte naar ABN AMRO. Destijds kwam hij in het Capital Structuring & Advisory team voor Corporate & Institutional Clients terecht – een team waar hij later leiding aan zou geven.

In deze functie adviseerde hij grootzakelijke klanten en andere stakeholders over een veelheid van onderwerpen, waaronder grote transacties, strategische zaken, credit ratings, financieringen, herstructureringen en kapitaalplanning.

John Heijning benoemd tot hoofd Investor Relations bij ABN AMRO

Momenteel geeft Heijning leiding aan de Mobility & Manufacturing-afdeling en is tevens lid van het management team van Corporate & Institutional Clients. In zijn nieuwe functie zal hij rechtstreeks rapporteren aan zijn voorganger, de CFO Ferdinand Vaandrager.

Staat van dienst

“John heeft een indrukwekkende staat van dienst als senior manager en in het werken met grootzakelijke klanten”, legt Vaandrager uit. “Hij maakte deel uit van het IPO dealteam van ABN AMRO en kent onze belangrijkste stakeholders heel goed.”

“Ik ben ervan overtuigd dat zijn ervaring, drive en persoonlijkheid onze constructieve dialoog over brede waardecreatie met investeerders en alle andere stakeholders van ABN AMRO verder zal versterken”, aldus de CFO.