Delta Capita trekt naar Suriname voor KYC-transformatie NOB Bank

22 december 2023 Banken.nl 2 min. leestijd

De Nationale Ontwikkelingsbank van Suriname is bij Delta Capita en Tabto Group uitgekomen om vorm te geven aan de verbetering van zijn KYC-processen.

De zogeheten know your customer-onderzoeken vormen een belangrijk onderdeel binnen het AML-beleid van financiële instellingen. De wettelijk verplichte KYC-processen zijn echter complex en tijdrovend. Delta Capita en diens Surinaamse partner Tabto Group gaan de NOB Bank de komende maanden dan ook helpen om het proces effectiever én efficiënter in te richten.

NOB-directeur Sandy Cameeron legt uit dat het project de volgende stap is in een bredere professionaliseringsslag die de bank ondergaat op het gebied van compliance risk. “We zijn vorig jaar in zee  gegaan met de Tabto Group. Ze hebben ons begeleid in het opzetten van een compliance-afdeling en het ontwikkelen van een complianceraamwerk. Wij zetten nu de volgende stap.”

Delta Capita trekt naar Suriname voor KYC-transformatie NOB Bank

“We zijn al een flink eind op weg om samen de NOB Bank compliance ready te maken”, voegt Wong Tham Soeng (directeur van Tabto Group) toe. “Ofwel voldoen aan wet- en regelgeving op het gebied van anti-money laundering, anti-corruptie, anti-proliferatie en anti-terrorismefinanciering.”

Dit is volgens Tham Soeng onder meer gerealiseerd door het herijken van het bankbeleid en processen, het uitvoeren van een risicoanalyse en het trainen van het personeel.

Tripartite

Samen met Delta Capita wordt nu de complete klantenportefeuille van NOB Bank onderworpen aan een verbeterd KYC-proces.

Client Director Harm Groot Kormeling , is verheugd met de “tripartite” overeenkomst. “Wij zetten hiermee een belangrijke stap in de toekomst met betrekking tot het beheersen van financial risk.”

Delta Capita versterkt de samenwerking met zijn diepe domeinkennis van KYC en technologie. Groot Kormelink benadrukt tot slot dat datakwaliteit, tooling en samenwerking onmisbaar zijn voor het succesvol doorvoeren van een KYC-transformatie.