Volksbank benoemt Saskia Hoskens tot Chief Risk Officer

04 april 2024 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Saskia Hoskens is de nieuwe Chief Risk Officer van de Volksbank. Hoskens is daarmee de opvolger van Jeroen Dijst, die na twee termijnen als CRO afscheid neemt van de bank.

De kersverse CRO van de Volksbank kan bogen op ruim twintig jaar aan ervaring in de financiële sector, waaronder op het gebied van risicomanagement, bijzonder beheer en relatiemanagement bij Nederlandse banken.

Hoskens komt over van ING, waar zij  als CRO Wholesale Banking verantwoordelijk was voor het managen van de risico’s van de oranjebank in de internationale grootzakelijke markt. Daarvoor was zij vanaf 2005 werkzaam bij Rabobank. Hier gaf zij onder meer leiding aan de integratie van de hypotheekdochter FGH Bank, waar zij CEO was. In een verder verleden werkte ze bij Deloitte en het voormalige Nuon.

Volksbank benoemt Saskia Hoskens tot Chief Risk Offer

“Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan bij de Volksbank en bij te dragen aan de verdere versteviging van de positie van de bank in de Nederlandse markt”, legt Hoskens uit. “Daarbij past een uitstekende klantbediening die naadloos samengaat met effectief risicomanagement.”

“Stakeholders verwachten dat een bank operationeel sterk is, voldoet aan wet- en regelgeving, oog heeft voor maatschappelijke belangen en goed voor haar klanten zorgt. Daar zet ik mij graag voor in.”

Menselijke maat

Namens de directie van de bank heet Martijn Gribnau hun nieuwste aanwinst van harte welkom. De CEO benadrukt dat de visie van Hoskens “naadloos aansluit bij het bankieren met de menselijke maat waar de Volksbank voor staat”.

“We verwachten dat zij met haar achtergrond, positieve energie en haar verbindende stijl van leidinggeven een belangrijke bijdrage kan leveren aan het realiseren van onze strategische prioriteiten en de toekomst van de Volksbank”, aldus Gribnau.

Zoektocht bijna afgerond

Met de benoeming van Hoskens zijn vrijwel alle topposities binnen de Volksbank weer ingevuld. De bank is alleen nog op zoek naar een nieuwe CEO en naar een Chief Financial Economic Crime Officer. De Volksbank stelt goede progressie te maken met het selectieproces en verwacht de benoemingen spoedig te kunnen bekendmaken.

De Executive Committee bestaat per 10 april 2024 uit zeven leden: Martijn Gribnau (CEO), André Haag (CFO), Saskia Hoskens (CRO) en Marinka van der Meer (CCO) zijn de statutaire leden. Daarnaast hebben drie niet-statutaire leden zitting in de Executive Committee: Jacqueline Touw-Conradi (CPOO), Michel Ruijterman (CIO) en een CFCO (nog in te vullen).