Klimaattechnologiefonds Blume Equity ontvangt kapitaalinjectie van ABN AMRO

06 juni 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

ABN AMRO Corporate Investments heeft deelgenomen aan een financieringsronde van Blume Equity. Het is alweer de vijfde klimaatgerelateerde fondsinvestering van de bank en moet een belangrijke stap vormen in het ondersteunen en versnellen van de transitie naar een koolstofvrije economie.

Blume Equity, opgericht door drie vrouwelijke ondernemers, is een groei-investeerder op het gebied van klimaattechnologie en richt zich op disruptieve en snelgroeiende Europese bedrijven. Met de investering verstrekt ABN AMRO dus indirect kapitaal aan ondernemingen die werken aan oplossingen voor de urgente problemen rond klimaatverandering.

“De oprichters Michelle Capiod, Eleanor Blagbrough en Clare Murray vormen door hun achtergrond als investeerders, strategische consultants en duurzaamheidsexperts een uitstekend team”, legt Floris Lyppens (Managing Director ABN AMRO Corporate Investments) uit.

Klimaattechnologiefonds Blume Equity ontvangt kapitaalinjectie van ABN AMRO

“Zij hebben een indrukwekkende staat van dienst, een sterk ecosysteem en alle benodigde vaardigheden om Europese ondernemers te helpen met het opschalen van hun duurzame bedrijven. We zien ernaar uit om samen met Blume Equity te werken aan een duurzame toekomst.”

Waardevolle partner

Namens Blume Equity reageert Clare Murray verheugd op de kapitaalinjectie. “Door de inzet van ABN AMRO voor zowel het milieu als het Europese ecosysteem rond snelgroeiende ondernemingen is de bank een zeer gelijkgestemde en waardevolle partner voor Blume Equity.”

Al met al hoopt de groei-investeerder €200 miljoen op te halen via de investeringsronde. Met het bedrag wil het bedrijf zelf ook weer investeren in veelbelovende duurzame partijen.

In het verleden heeft Blume Equity al vijf investeringen gedaan in scaleups, waaronder Sensorfact (een softwareplatform voor energiebesparende slimme sensoren), Aerones (dat met robots onderhoud voor windparken biedt) en Normative (een platform voor de CO2-boekhouding van bedrijven).