Banking Circle

Banking Circle is de betaalbank van de toekomst. Zij stellen banken en betaalinstellingen in staat om hun betaalprocessen, zowel nationaal als internationaal, efficiënt te laten verlopen. Dat maakt dat zij hun zakelijke klanten vervolgens de optimale service kunnen bieden.

Supercorrespondent banknetwerk

Klanten van Banking Circle hebben het grote voordeel dat zij geen eigen infrastructuur of een eigen netwerk hoeven op te bouwen met correspondent banken om wél de internationale betalingen van hun klanten te faciliteren. Via Banking Circle kunnen banken en betaalinstellingen hun klanten namelijk toegang bieden tot:

  • Internationale betalingen in 25 valuta's;
  • Directe toegang tot lokale clearings;
  • Verrekening van betalingen in twaalf lokale valuta's;
  • Een efficiënte en rendabele verwerking van betalingen;
  • Toegang via de Banking Circle API, SWIFT of online.

Banking Circle leidt de opkomst van een supercorrespondent banknetwerk. Banking Circle stelt bedrijven in staat sneller én goedkoper internationale betalingen te verzenden en ontvangen. Het platform van Banking Circle is robuust en toekomstbestendig (“legacy free”). Het stelt financiële dienstverleners in staat om zich meer te richten op de kern activiteit: de klant succesvol en efficiënt bedienen.

Betaalbank van de toekomst

Vanaf 2021 is Banking Circle volledig cloudgebaseerd, hierbij worden alle aspecten van de infrastructuur gehost binnen Microsoft Azure. Banking Circle beschikt nu over een op maat gemaakt, cloudgebaseerd, internationaal betalingsplatform wat haar klanten voorziet van meer snelheid, verbeterde functionaliteit en een meer intuïtieve gebruikerservaring. Deze stappen zijn onderdeel van de ambitieuze groeiplannen van de betaalbank.

Sinds de lancering in 2016 heeft Banking Circle een enorme groei doorgemaakt en geprezen door awards uit de industrie  voor haar innovatieve oplossingen en vooruitstrevende ethos. Banking Circle creëert oplossingen voor gaten in de markt die naar voren komen door middel van gedetailleerd marktonderzoek. De oplossingen worden gecreëerd met de marktbehoefte als uitgangspunt met als doel om uitdagingen voor banken, betalingsinstellingen en bedrijven op te lossen in plaats van ze te creëren.

Banking Circle zit niet stil als het gaat om successen. In 2020 verwerkte Banking Circle maar liefst zes procent van de Europese B2C e-commerce betalingen en verwerkte in datzelfde jaar 155 miljard euro aan betaalvolume.

Klanten van Banking Circle

De financiële infrastructuur van Banking Circle is gebouwd voor betaalinstellingen en banken. De infrastructuur stelt deze bedrijven in staat om hun zakelijke klanten te voorzien van rendabele, snelle en veilige bankoplossingen zonder de aanzienlijke investering die een eigen infrastructuur van die kwaliteit vereist.

Sinds het ontvangen van haar bankvergunning heeft Banking Circle haar klantenbestand verdubbeld naar meer dan 200 institutionele klanten waaronder Stripe, Alibaba, Paysafe, Shopify, Nuvei, Novalnet, PPRO, SumUp.

Benieuwd geworden naar Banking Circle? Neem snel een kijkje op de website.

Banking Circle | Nieuws