Banking Circle gaat samenwerking aan met FIFA Clearing House

04 september 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Banking Circle heeft de krachten gebundeld met het FIFA Clearing House om de betalingen van zogenoemde training rewards te stroomlijnen.

Het FIFA Clearing House (FCH) is een betalingsinstelling die die als intermediair optreedt bij onder meer training rewards-betalingen (een soort opleidingsvergoeding voor clubs waarbij een betreffende speler gespeeld en getraind heeft). In het geval van een transfer is het de verantwoordelijkheid van het FCH om een vergoeding eerlijk onder te verdelen bij de opleidingsclubs in kwestie.

Door kleine (amateur)clubs op deze manier te belonen voor het opleiden van potentiële voetbalsterren, hoopt het FCH het transfersysteem integer en eerlijk te houden.

Door de samenwerking aan te gaan met Banking Circle krijgt het FCH toegang tot het betalingsnetwerk van de paymentspecialist. Hierdoor wil men betalingen centraliseren en automatiseren tussen clubs en tevens de financiële transparantie in het transfersysteem bevorderen. 

Banking Circle gaat samenwerking aan het FIFA Clearing House

“We zijn verheugd om met FCH samen te werken en FIFA te ondersteunen in haar voortdurende streven naar fundamentele veranderingen in het transfersysteem”, legt Banking Circle-CEO Laust Bertelsen uit.

“Door gebruik te maken van ons netwerk en onze technologieën kan het FCH zijn betalingen niet alleen stroomlijnen, het zal ook de kosten en tijd die gemoeid zijn met elke betaling verlagen ten gunste van de voetbalgemeenschap.”

“Voor veilige en transparante betalingen is de juisten bankpartner nodig”, voegt FCH-CEO Frans van Proosdij toe. “Banking Circle biedt ons directe toegang tot clearing in meerdere landen. Dit betekent snellere, meer kosteneffectieve en transparantere internationale betalingen voor alle clubs en levert daarmee een waardevolle bijdrage aan de activiteiten van FCH.”