Vertrouwen zzp’ers in mobiel bankieren stijgt

17 augustus 2018 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Momenteel maakt bijna 86% van de Nederlandse zzp’ers gebruik van mobiel bankieren apps voor de financiële huishouding. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van ZZP Barometer en Knab onder 975 zzp’ers. Met name het vertrouwen in dergelijke apps is sterk gestegen in slechts een jaar tijd.

Banken besteden veel aandacht aan de kwaliteit van hun mobiel bankieren apps en dat is terug te zien in het stijgende gebruik en vertrouwen. Niet alleen particulieren gebruiken de smartphone veel voor het regelen van bankzaken, ook zzp’ers doen dat in toenemende mate. Vorig jaar nog gaf een derde van deze groep ondernemers aan geen app te gebruiken, omdat ze deze onvoldoende vertrouwden. Inmiddels geeft nog slechts 12,7% aan dat zij mobiel bankieren apps onvoldoende vertrouwen.

Tikkie

Mobiel bankieren zit dus stevig in de lift, ook zonder zzp’ers. Het gebruik is met 9,6% toegenomen. Welke bijzonderheden zijn er te melden over de gebruikte functionaliteiten? De app Tikkie is hard bezig zzp’ers voor zich te winnen. Het sturen van een betaalverzoek via Tikkie is iets wat inmiddels bijna de helft van de zzp’ers wel eens gedaan heeft. Tikkie bewijst hiermee zijn waarde niet alleen voor informeel geld terugvragen aan vrienden, het lijkt ondernemers ook sneller hun rekeningen te laten innen voor geleverde diensten.

Van welke onderdelen maakt de zzp'er gebruik
Bovenstaande figuur licht uit welke bancaire functionaliteiten zzp’ers zoal gebruiken. De groei van Tikkie is onmiskenbaar en het gebruik van mobiele apps in zijn algemeenheid eveneens. Niet in deze lijst, maar wel het vermelden waard is ook de stijging van het gebruik van QR-codes door zzp’ers. Het gebruik is in een jaar tijd met 10% gestegen, ongetwijfeld omdat steeds meer banken de mogelijkheid van QR-codes scannen integreren in hun apps.

Gerelateerd: Zzp’ers bankieren het liefst bij Knab