ABN AMRO verkoopt 75% aandelenbelang in Stater aan Infosys

01 april 2019 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Het is ABN AMRO dan toch gelukt om een koper te vinden voor hypothekendochter Stater. De bank zette de hypotheekservicer vorig jaar te koop, maar haalde het bedrijf enige tijd later weer uit de etalage omdat zich geen koper meldde. In totaal verkoopt ABN AMRO 75% van het aandelenpakket aan Infosys, een mondiale IT-dienstverlener.

Stater is de hypotheekadministrateur van ABN AMRO. Het is typisch zo’n bedrijf dat vooral op de achtergrond opereert. Relatief weinig Nederlanders zullen het bedrijf kennen, maar velen maken ongemerkt gebruik van hun dienstverlening. Het in Amersfoort gevestigde bedrijf ondersteunt zo’n 40% van alle Nederlandse hypotheken. Logischerwijs niet alleen van ABN AMRO, maar ook van onder meer de Volksbank, Van Lanschot en Munt Hypotheken

ABN AMRO verkoopt 75% aandelenbelang in Stater aan Infosys

Vorig voorjaar raakte bekend dat ABN AMRO af wilde van Stater. Naar verluidt omdat het de bank vrijheid gaf om met andere hypotheekservicers samen te werken. Toch wil de bank ook niet helemaal af van de verbinding met Stater.

“Hypotheken zijn een zeer belangrijk product voor ABN AMRO, maar de hypotheekadministratie zelf is geen kernactiviteit”, aldus bestuurslid Christian Bornfeld van ABN AMRO. “We zijn dan ook blij met Infosys als nieuwe meerderheidsaandeelhouder van Stater. ABN AMRO houdt een strategisch belang van 25% en we blijven een belangrijke klant van Stater.”

De verkoop van Stater levert ABN AMRO een eenmalige boekwinst op.

Specifieke kennis

Erwin Dreuning, directeur van Stater: “We zijn verheugd met Infosys als nieuwe aandeelhouder. Infosys is al actief als hypotheekadministrateur en brengt specifieke kennis in. De gezamenlijke kracht van ABN AMRO, Infosys en Stater geeft ons een solide basis om onze dienstverlening verder te ontwikkelen. Daarnaast krijgen we hiermee meer mogelijkheden om te groeien en nieuwe klanten te bedienen.”