Banking Circle gaat SIA’s glasvezelnetwerk gebruiken voor instant payments

09 augustus 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Banking Circle gaat de samenwerking aan met SIA – een hightechbedrijf op het gebied van betalingsdiensten en -infrastructuren – voor de lancering van zijn nieuwe dienst voor instant payments in Europa. Dankzij de glasvezelnetwerkinfrastructuur van SIAnet stelt Banking Circle Europese financiële instellingen in staat om directe betalingen uit te voeren in minder dan tien seconden, met een maximum bedrag van €100.000 per individuele transactie.

De nieuwe dienst van Banking Circle sluit aan op de TARGET Instant Payment Settlement (TIPS) van het Eurosysteem. Ook kunnen klanten van Banking Circle dankzij de samenwerking onder andere profiteren van de licenties die de Europese Centrale Bank aan SIA en Colt als Network Services Providers voor ESMIG (Eurosystem Single Market Infrastructure Gateway) geeft.

De netwerkinfrastructuur van SIAnet is speciaal ontworpen om te voldoen aan de specifieke eisen rondom directe betalingen, ten aanzien van de veiligheid, betrouwbaarheid en prestaties. Tevens vormt het één toegangskanaal tot de “belangrijkste nationale en internationale betalingsplatforms”, zoals het pan-Europese real-time betalingssysteem RT1 van EBA clearing.

Banking Circle gaat SIA’s glasvezelnetwerkwerk gebruiken voor instant payments

Een duidelijk signaal

Volgens Michael Boel, Head of Local Clearing bij Banking Circle, is Instant Payments een cruciaal onderdeel van de bank en is men daarom verheugd met de samenwerking met SIA. “Het stelt ons in staat om verbinding te maken met het TIPS-platform via onze cloud-oplossing. Wij maken als eerste bank gebruik van het netwerk en de cloud-integratiemogelijkheden van SIA. “

“We geven daarmee een duidelijk signaal af dat wij ernaar streven zo dicht mogelijk bij centrale banken, geautomatiseerde Clearing Houses en Clearing en Settlement Mechanisms te komen. Door de samenwerking met SIA zullen wij Instant Payments zo goedkoop als mogelijk leveren en met de hoogste stabiliteit voor onze klanten en hun klanten. Hiermee worden directe betalingen in Europa voor iedereen mogelijk.”