Niek van Rens nieuwe Chief Operating Officer BUX

15 juni 2022 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

BUX heeft Niek van Rens aangesteld als de nieuwe Chief Operating Officer (COO). De mobiele broker stelt dat het met Van Rens de “juiste kennis en expertise” in huis haalt om verder te groeien in Europa en de dagelijkse, operationele gang van zaken nog efficiënter te laten draaien.

Van Rens kan bogen op ruim twintig jaar aan ervaring in de tradingsector en was nauw betrokken bij de opzet van startups in de post trade sector. Van Rens komt over van ABN AMRO Clearing, waar hij bijna tien jaar lang werkzaam was, waaronder als Global Head of Innovation. In die functie werkte Van Rens al samen met BUX, onder meer bij de bouw van de infrastructuur voor fractioneel beleggen en de introductie daarvan op het platform van BUX.

“Na een jarenlange samenwerking met Niek zijn we verheugd om hem nu te verwelkomen in het BUX team”, legt CEO Yorick Naeff uit.  “Door de explosieve groei die BUX meemaakt is het van belang dat onze operatie ook zo efficiënt mogelijk draait. De diepgaande kennis van Niek over order uitvoeringen en post trade is de juiste expertise die we nodig hebben om onze operatie verder uit te breiden en zo efficiënt mogelijk in te richten.”

Niek van Rens, Chief Operating Officer, BUX

Het is een uitdaging die de kersverse COO graag aangaat. Van Rens noemt BUX een broker waar alles mogelijk is. “In mijn nieuwe rol wil ik, samen met mijn gedreven team, de operatie naar de best mogelijk efficiëntie tillen en zo goed mogelijk inrichten voor explosieve groei, en verder te innoveren om zo alle klantbehoeften nog beter te kunnen vervullen.”

Italië

Naast de benoeming van Van Rens maakte BUX ook de volgende stap in zijn Europese uitbreidingstour bekend: Italië wordt het achtste land waar de alles-in-éen beleggingsapp beschikbaar gesteld wordt.  

Naeff noemt de uitbreiding naar de Italiaanse markt een volgende mijlpaal voor BUX. “We introduceren onze app in Italië op een moment dat de inflatie hoog is en het vertrouwen in pensioenstelsels en traditionele banken afneemt. Daarom is het van belang dat Italiaanse beleggers toegang hebben tot een toegankelijke, intuïtieve en gebruikersvriendelijke beleggingsapp als BUX Zero."