Charco & Dique bundelt krachten met ProjectiveGroup

03 november 2022 Banken.nl 2 min. leestijd

ProjectiveGroup heeft compliance- en risk-specialist Charco & Dique overgenomen. Met de overname hoopt de internationale adviesgroep gericht op financiële dienstverleners zijn bereik in de Nederlandse markt te vergroten, met name op het gebied van compliance en risk management.

“In de afgelopen 12,5 jaar zijn we gegroeid van drie naar vijftig consultants”, leggen Alex Poel en Ronald van Dijk (co-founders en managing directors van Charco & Dique) uit. “We hebben steeds meer internationale klanten en werken aan steeds bredere, complexere trajecten. Om hierop in te kunnen spelen hebben we gezocht naar een partij die past bij onze cultuur, een internationaal netwerk heeft en ons kan aanvullen op gebieden als data-analyse en projectmanagement.”

Poel en Van Dijk stellen tevens dat deze samenwerking hen extra innovatiekracht geeft om hun initiatieven Ruler en The Ministry of Compliance verder uit te breiden en te internationaliseren. “ProjectiveGroup kan op haar beurt weer profiteren van onze expertise op het gebied van compliance en risk management.’’

Charco & Dique bundelt krachten met ProjectiveGroup

One-stop-shop

Op zijn beurt heeft ProjectiveGroup met de overname een nieuwe stap gezet in het verwezenlijken van zijn  ambities om in de Europese markt uit te breiden. Inmiddels beschikt het bedrijf over kantoren in onder andere zes Europese hoofdsteden en over een team van bijna zevenhonderd experts.

Daarnaast is de adviesgroep hard aan de weg aan het timmeren om een ‘one-stop-shop’ financieel dienstverlener in Europa te worden. Met behulp van bestaande expertises en recente overnames – onder meer op het gebied van payments, dataverwerking en opleidingen – wil het bedrijf een zo volledig mogelijk dienstenaanbod onder één dak aanbieden.

De overname van Charco & Dique past volgens Stefan Dierckx (oprichter en CEO ProjectiveGroup) dan ook in een bredere strategie. “Charco en Dique heeft naast een zeer gelijkwaardig DNA en mindset, een diepgaande kennis en veel ervaring in het gebied van legal, risk & compliance.”

“Daarnaast ontwikkelden zij ook het Ministry of Compliance trainingsaanbod en de applicatie Ruler wat voor onze huidige (internationale) klanten zeer interessant is. De toetreding van Charco & Dique tot de groep versterkt onze marktpositie en zorgt ervoor dat wij onze klanten nog beter kunnen bedienen."

"Wij zijn bijzonder blij dat zij vanaf heden deel uitmaken van ProjectiveGroup”, besluit Dierckx.