Triodos-CRO functie wederom tijdelijk ingevuld

23 december 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De stoelendans bij Triodos voor de positie van de Chief Risk Officer is aan een nieuwe ronde begonnen. De duurzame bank heeft bekendgemaakt Marjolein Landheer tot CRO ad interim te willen benoemen.

De problemen rondom de CRO-positie begonnen een jaar geleden, toen Carla van der Weerd langdurig ziek uitviel. Sindsdien hebben Franca VossenAndré Haag en Willem Horstmann de functie tijdelijk vervuld. Met de aanstelling van Landheer zal Horstman zijn positie in de Raad van Commissarissen weer innemen.

Landheer is sinds oktober 2022 Director Risk binnen Triodos. Daarnaast neemt ze zitting in de Raad van Commissarissen van Cordaid en zit ze in het bestuur van Natuurmonumenten. Landheer begon haar carrière bijna dertig jaar geleden bij ING, om vervolgens meer dan twintig jaar te werken voor FMO (de Nederlandse ontwikkelingsbank). Ze is afgestudeerd in Econometrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Marjolein Landheer, CRO ad interim, Triodos

Triodos-CEO Jeroen Rijpkema legt uit dat er zeer goed is samengewerkt met Landheer in haar hoedanigheid als Director Risk. “We zijn zeer verheugd dat ze toetreedt tot de Raad van Bestuur als CRO ad interim. Ze zal een waardevolle bijdrage leveren aan de gehele organisatie en we kijken ernaar uit om samen met haar te werken aan de verdere ontwikkeling van Triodos.

Met de aanstelling van Landheer als CRO a.i. bestaat de Raad van Bestuur uit Jeroen Rijpkema (CEO), Kees van Kalveen (CFO), Jacco Minnaar (CCO) en Nico Kronemeijer (COO).