Suzanne van Niekerk benoemd tot CHRO ABN AMRO

04 mei 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Suzanne van Niekerk is de nieuwe Chief Human Resources Officer van ABN AMRO. Van Niekerk vulde de positie sinds het vertrek van voormalig CHRO Gerard Penning al in op interim basis. In deze functie zal ze rapporteren aan CEO Robert Swaak.

De kersverse CHRO begon haar carrière 25 geleden als trainee bij ABN AMRO en heeft sindsdien diverse functies bij de bank vervuld. In de afgelopen vijftien jaar heeft Van Niekerk meerdere senior managementposities bij HR Business bekleed en heeft in die periode “uitgebreide ervaring” op alle gebieden van HR opgedaan.

In haar (nu definitieve) functie zal zij zich richten op het nog aantrekkelijker maken van ABN AMRO als werkgever. Van Van Niekerk wordt onder meer verwacht dat ze een cultuur van inclusiviteit en diversiteit promoot, leiderschap en klantgerichtheid centraal stelt en een omgeving creëert waarin persoonlijke ontwikkeling centraal staat.

Suzanne van Niekerk benoemd tot CHRO ABN AMRO

“Met haar achtergrond en loopbaan vind ik Suzanne uitermate geschikt voor deze rol”, legt CEO Robert Swaak uit. “Ik ben ervan overtuigd dat Suzanne op empathische en authentieke wijze leiding zal geven aan de HR-organisatie en ik kijk ernaar uit om nauw met haar samen te werken op de people-georiënteerde onderwerpen.”