Eén vertrek, twee aanwinsten voor Leaders in Finance Comité van Aanbevelingen

12 juni 2023 Banken.nl 2 min. leestijd

Leaders in Finance heeft een drietal wijzigingen aangekondigd voor zijn Comité van Aanbevelingen. Zo vertrekt Chantal Vergouw omdat zij toegetreden is tot de Raad van Bestuur van KPN. Tegelijkertijd maken Lidwin Van Velden (Chief Executive Officer NWB Bank) en Robin de Jongh (Global Head of Client Due Diligence bij Rabobank) juist hun opwachting in het comité.

Het is alweer een jaar geleden dat het Leaders in Finance Comité van Aanbevelingen werd opgericht, om gevraagd en ongevraagd de podcast van professioneel advies te voorzien. Het adviespanel komt twee keer per jaar bijeen om de stand van zaken te bespreken en te adviseren over kansen, verbeterpunten en het verkennen van nieuwe ideeën om de podcast blijvend actueel en aantrekkelijk te houden voor zijn luisteraars.

Leaders in Finance-oprichter Jeroen Broekema richt zich ten eerste op vertrekkend lid Chantal Vergouw. “Bedankt voor je inzet, slimme tips, scherpte op de inhoud en bovenal dank voor je warmte, betrokkenheid en je focus op de intermenselijk relatie.”

Lidwin van Velden en Robin de Jongh - Leaders in Finance

Nieuwkomers

Waar er één vertrekt, komen er twee bij. Om te beginnen Robin de Jongh, sinds kort de Global Head of Client Due Diligence bij de Rabobank. De Jongh begon zijn carrière bij ABN AMRO, waar hij sinds 2012 diverse managementfuncties vervulde. Sinds 2019 gaf hij als Managing Director Detecting Financial Crime (in)direct leiding aan meer dan 3.000 mensen bij ABN AMRO.

Broekema noemt de toetreding van De Jongh bijzonder, omdat de twee elkaar al jarenlang kennen. “Ik waardeer je professionaliteit, kennis, je altijd optimistische houding gericht op oplossingen en je persoonlijke betrokkenheid bij mensen.”

Lidwin van Velden is de tweede aanwinst van het comité. Van Velden is sinds 2018 de CEO van de NWB Bank. Daarvoor was ze bij dezelfde bank acht jaar lang de Chief Financial en Risk Officer. Daarnaast is ze sinds juni 2022 ook president van de European Associaton of Public Banks.

Ook over de komst van Van Velden is Broekema verheugd. “Ik waardeer je enthousiasme, focus en ik vind het geweldig hoe je je keihard inzet voor de complexe en cruciale duurzame transities richting een leefbare aarde.”

Naast nieuwkomers Robin de Jongh en Lidwin van Velden bestaat het Comité van Aanbeveling uit Karin van Baardwijk (CEO Robeco), Jacqueline van den Ende (CEO Carbon Equity), Jan van Rutte (voormalig CFO ABN AMRO), en Ruben Verkuijl (oprichter Interim Valley).