ProjectiveGroup schaalt met overname Finance Club op naar 1.100 financieel specialisten

07 september 2023 Banken.nl 3 min. leestijd

ProjectiveGroup heeft Finance Club overgenomen. Met de strategische overname van de Eindhovense detacheerder groeit het team van ProjectiveGroup in één klap naar ruim 1.100 financieel specialisten door heel Europa.

Het van oorsprong Belgische ProjectiveGroup levert consultancy, projectmanagement en talentoplossingen aan de financiële sector. Daarnaast biedt het bedrijf partijen ook toegang tot een ecosysteem van fintechs en techdienstverleners.

ProjectiveGroup (opgericht in 2006) is al jaren actief in de Nederlandse markt, maar groeit opvallend hard sinds de komst van investeerder Gimv – de overname van Finance Club is inmiddels de vierde in ons land, in een tijdsbestek van twee jaar.

ProjectiveGroup schaalt met overname Finance Club op naar 1.100 financieel specialisten Eerder werden ook Mastermind (2021), Enigma Consulting (2022) en Charco & Dique (2022) overgenomen. De overname van Finance Club is echter met afstand de grootste deal van de vier: in totaal maken zo’n 400 personeelsleden de overstap naar ProjectiveGroup.

Financial crime

Met de overname wil ProjectiveGroup beter kunnen inspelen op de nog altijd groeiende vraag van banken naar financial crime-specialisten. Regelgeving voor KYC- en AML-compliance wordt steeds strenger, en steeds meer banken liggen onder het vergrootglas bij toezichthouders (of zijn in het verleden al beboet). Banken hebben dan ook behoefte aan gespecialiseerd talent om hun witwasdossiers op orde te brengen

Talent met dergelijke expertise is echter schaars, waardoor banken genoodzaakt zijn om aan te kloppen bij externe dienstverleners. Finance Club (opgericht in 2015 door twee voormalige Deloitte-consultants), is een opleider en detacheerder van talent binnen de domeinen financial crime, risicomanagement, finance en analytics en rekent onder meer de Volksbank, Rabobank, ABN AMRO en ING tot zijn clientèle.

“De vraag naar financial crime-dienstverlening groeit enorm, en deze rollen worden heel moeilijk ingevuld”, legt ProjectiveGroup-CEO Stefan Dierckx uit. “Finance Club heeft de voorbije jaren een goed draaiend rekruteringsmechanisme ontwikkeld waarmee het jonge talenten kan weghalen van universiteiten of hun eerste werkgever om ze een intense opleiding te geven in alles wat te maken heeft met risicobeheer en regelgeving.”

Aansluiten

Finance Club maakt sinds 1 september onderdeel uit van ProjectiveGroup. Wat co-founder Michiel van Brussel betreft was de detacheerder klaar voor de volgende stap. “Toen ProjectiveGroup contact met ons opnam was het meteen duidelijk dat ons aanbod, onze cultuur, ambities en vooruitzichten voor de toekomst nauw op elkaar aansloten.”

“Het bundelen van de krachten met ProjectiveGroup zal nieuwe mogelijkheden en groeikansen bieden”, vult medeoprichter Stijn van der Borne zijn collega aan. “Zowel voor onze medewerkers, als voor onze klanten.”

Meer AML-gerelateerd nieuws is te vinden op de AML-themapagina van banken.nl.