Achmea Bank ontvangt ‘Advanced IRB Status’

14 september 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Achmea Bank mag zich vanaf heden een A-IRB Bank noemen. De financieel dienstverlener laat weten dat de Nederlandsche Bank zijn aanvraag voor de ‘Advanced Internal Rating-Based’ status heeft goedgekeurd.  

En daar is Achmea zelf uiteraard erg blij mee. De nieuwe status stelt de bank namelijk in staat om geavanceerde interne modellen te gebruiken voor de berekening van zijn kredietrisico’s.

Dit zou moeten resulteren in een verbeterde risicobeheersing en klantbediening, zowel bij de acceptatie als het beheer van hypotheken. Voor de middellange termijn kan deze stap ook resulteren in een verbetering van de kapitaalrisico’s.

Achmea Bank ontvangt ‘Advanced IRB Status’

“A-IRB is sinds 2018 een van onze belangrijkste strategische thema’s”, legt Mark Geubbels (directeur Finance & Risk van Achmea Bank) uit. “Wij zijn trots dat de deze mijlpaal hebben bereikt.”

De goedkeuring van DNB bevestigt volgens Geubbels de expertise van Achmea in het beheer van kredietrisico’s, het ontwikkelen van risicomodellen en datamanagement. “De status is de kroon op het werk van veel collega’s van Achmea Bank en versterkt onze strategische positie als datagedreven netwerkbank”, aldus Geubbels.