Raad van Toekomst van SNS van start

29 september 2023 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Raad van Toekomst van SNS is officieel van start gegaan. De raad – een multiculturele groep van tien jongvolwassenen in de leeftijd van 18 tot 35 jaar – heeft het doel om de kloof tussen banken en de jeugd te dichten.

Bij de officiële kick-off stelde de Raad een actieagenda op met drie belangrijke knelpunten (kansenongelijkheid, financiële opvoeding en de ‘dag van morgen’) waar zij zich het komende jaar op willen richten.

Hoewel de samenstelling van de Raad divers is op onder meer de gebieden van levensfases, interesses, opleiding en culturele achtergrond, merken de raadsleden dat ze veelal tegen dezelfde knelpunten aanlopen. De kracht van de Raad zou dan ook zitten in het collectief, juist in een tijd waarin individualisme volgens de leden steeds merkbaarder is.

Jongvolwassenen maken zich zorgen om gelijke groeikansen, Raad van Toekomst lanceert actieagenda

“We leven in een land waar iedereen zo met zichzelf bezig is”, legt raadslid Ted Wijnen uit. “Het is verfrissend om als Raad van Toekomst nu eens naar onze generatie te kijken als één groter geheel.”

Raadslid Marlon Kisteman stelt de woorden haar collega te herkennen. “Soms kijk ik om mij heen en zie ik iedereen met koptelefoons in zijn eigen wereld weggedoken. Dan denk ik shit, ik heb ook een koptelefoon op. Misschien moet ik die wat vaker afzetten.”

Invulling geven

SNS stelt met de Raad van Toekomst de nieuwe generatie een nadrukkelijke stem te willen geven in het beleid van de bank. “We willen een ander soort bank zijn”, legt Angela Eijlander uit. “Een menselijke bank.

De SNS-directeur is van mening dat juist jongvolwassenen op een toekomst waarin zij gelijke kansen krijgen zouden moeten kunnen vertrouwen.

“Om die toekomst te bewerkstelligen is het belangrijk om deze groep actief te betrekken bij ons beleid en ons door hen te laten adviseren met onderwerpen die zij zelf aandragen. Dit is precies wat ze gedaan hebben met de opgestelde actieagenda. Samen met de Raad van Toekomst kijken we nu hoe ver we hier als bank invulling aan kunnen geven.”