CRO Carla van der Weerdt keert definitief niet terug bij Triodos

27 oktober 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Triodos heeft bekend gemaakt dat Carla van der Weerdt in goed overleg definitief niet terugkeert in haar functie. De Chief Risk Officer viel bijna twee jaar geleden ziek uit vanwege long covid en inmiddels is duidelijk geworden dat haar gezondheid het niet toestaat om haar oude rol weer op te pakken.  

CEO Jeroen Rijpkema ziet niet alleen het verlies van een toegewijde collega, maar ook van een verbindende leider die er altijd in slaagde om de belangrijkste onderwerpen aan te snijden. “Ik wil graag mijn dank uitspreken voor haar harde werk in de Raad van Bestuur en wens haar het allerbeste voor de volgende fase van haar professionele leven en de toekomst.”

“Carla heeft de risk en compliance functie binnen Triodos versterkt en heeft een belangrijke rol gespeeld bij het versterken van het risicobewustzijn binnen onze organisatie”, voegt RvC-voorzitter Mike Nawas toe. “We zullen haar toewijding en professionaliteit missen die ze de afgelopen jaren als Chief Risk Officer heeft getoond in het bestuur.”

CRO Carla van der Weerdt keert definitief niet terug bij Triodos

Sinds het uitvallen van Van der Weerdt hebben tal van mensen de rol van Chief Risk Officer opgepakt. In chronologische volgorde vormden Franca VossenAndré Haag en Willem Horstmann allen tijdelijk de opvolger.

Sinds december vorig jaar was het de beurt aan Marjolein Landheer om de functie op ad interim basis in te vullen, waarmee er ook een einde kwam aan de stoelendans. Triodos legt uit dat de zoektocht naar een definitieve opvolger inmiddels is begonnen.