Booming business: De groeiende kansen in het pensioendomein

26 februari 2024 Banken.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het zijn turbulente tijden in de wereld van pensioenen. De nieuwe Pensioenwet, die op 1 juli 2023 in werking trad, brengt zowel kansen als uitdagingen met zich mee. Twee professionals die midden in deze transitie staan zijn Hank Kornman (Pensioenspecialist) en Rogier van den Hooff (Senior Sales Consultant) van Brunel. We spraken hen over de complexe vraagstukken van de moderne pensioenwereld.

Vraagstukken

Hank Kornman werkt al jaren als financieel adviseur voor verschillende banken en financiële instellingen. Daarnaast heeft hij zijn eigen praktijk, waar hij advies geeft aan particulieren. Hij is thuis in verschillende financiële zaken, waaronder hypotheken, pensioenen en beleggen. “Ik maak je graag blij met je geldzaken,” is zijn credo.

Begin vorig jaar merkt hij dat er fors minder hypotheken worden afgesloten, maar met de komst van de nieuwe pensioenwet ontstaan er juist meer interessante vraagstukken in de pensioenbranche. Zoals Kornman zelf zegt: “De pensioenmarkt is booming.” Hij besluit zich te specialiseren en gaat via Brunel aan de slag in het pensioendomein.

Booming business: De groeiende kansen in het pensioendomein

Rogier van den Hooff (Senior Sales Consultant) en Hank Kornman (Pensioenspecialist)

Advies

Als Pensioenspecialist helpt Kornman cliënten om weloverwogen keuzes te maken die bijdragen aan een gevoel van zekerheid en gemoedsrust in deze financieel turbulente tijden. “In de media wordt gestrooid met oneliners als ‘het wordt een casinopensioen,’ en ‘we worden bestolen.’ Dit soort ongenuanceerde uitspraken veroorzaken veel onrust, waardoor pensioenfondsen worden bestookt met vragen."

"Om al die deelnemers gerust te kunnen stellen en te informeren moet je de systemen snappen en uit kunnen leggen. Mensen zijn vaak onzeker als het om geldzaken gaat, dus het is mooi om ze daarin te kunnen adviseren. Je bespreekt de verschillende opties, zodat ze de juiste keuzes te kunnen maken. Zo weten ze zeker dat alles goed geregeld is.”

Kansen

Rogier van den Hooff is Senior Sales Consultant bij Brunel en ondersteunt organisaties in de pensioenbranche met flexibele personeelsoplossingen. Hij heeft een scherp oog voor de kansen die het nieuwe pensioenstelsel met zich meebrengt.

“Het pensioendomein is volop in beweging", legt Van den Hooff uit. "De verwachting is dat dit thema de komende jaren maatschappelijk zeer actueel zal blijven. Wij verwachten een groeiende vraag naar gekwalificeerd personeel. Dit biedt geweldige kansen voor professionals die zich willen ontwikkelen in een veranderend vakgebied.”

Overgangsperiode

De veranderingen bij organisaties, zoals pensioenfondsen en -uitvoerders, worden gefaseerd uitgerold in de zogenoemde transitieperiode. Kornman: “Er vindt een verschuiving plaats van een administratieve, informerende rol, naar een actieve, adviserende rol. Daar moet in geïnvesteerd worden.”

Van den Hooff: “Het in huis hebben van voldoende deskundig personeel zal hierin de voornaamste uitdaging zijn. Brunel kan organisaties hierin ondersteunen. We hebben uitgebreide expertise in het inrichten van nieuwe afdelingen en het uitvoeren van complete migratieprojecten waarbij diverse vakgebieden samenkomen."

Zo benadrukt Van den Hooff dat Brunel ook IT’ers en juristen in huis heeft. "Daarnaast hebben we ruime ervaring in het opzetten van op maat gemaakte opleidingstrajecten die helemaal aansluiten bij wat onze opdrachtgever nodig heeft. We staan ​​klaar om organisaties hierin te adviseren.”

Ontwikkelmogelijkheden

De overgangsperiode naar het nieuwe pensioenstelsel creëert een vruchtbare bodem voor jong talent om hun vaardigheden en expertise te ontwikkelen. “Door zich te verdiepen in de complexe wereld van pensioenen kunnen starters niet alleen waardevolle ervaring opdoen, maar ook een solide basis leggen voor een veelbelovende loopbaan in de financiële sector,” aldus Van den Hooff .

Kornman onderstreept de diversiteit aan mogelijkheden: “Je krijgt de kans om verschillende dingen uit te proberen en te ontdekken wat het beste bij je past.”

De complexere projecten in de pensioenwereld bieden ook een mogelijkheid voor ervaren professionals zoals Kornman om hun carrière binnen de financiële dienstverlening verder te ontwikkelen. Meer weten? Klik hier voor meer informatie.