Rabobank lanceert Tap to Pay

04 maart 2024 Banken.nl 1 min. leestijd

Rabobank heeft Tap to Pay gelanceerd. Met de betaaloplossing kunnen grote en kleine bedrijven via de betalingssoftware van Apple contactloze pinbetalingen accepteren.

Tap to Pay op iPhone accepteert alle vormen van contactloze betalingen, inclusief betalingen met creditcards en pinpassen, Apple Pay en andere digitale portemonnees. Het enige wat zij hiervoor nodig hebben is een iPhone en de Rabo SmartPin app (de betaaltechniek die door Rabobank in 2015 werd gelanceerd). Er is geen extra hardware of betaalterminal nodig.

Met Tap to Pay op de iPhone kunnen klanten een betaaloplossing gebruiken die eenvoudig is in te stellen en te gebruiken. Bij het afrekenen vraagt ​​de medewerker de klant om contactloos te betalen met zijn creditcard of om de betaalkaart, iPhone, Apple Watch of andere digitale portemonnee bij de iPhone van de medewerker te houden, waarna de betaling wordt voltooid.

Rabobank lanceert Tap to Pay

De techniek maakt daarbij gebruik van de ingebouwde functies van iPhone om de gegevens van bedrijven en klanten veilig te houden. Wanneer een betaling wordt verwerkt, slaat Apple volgens Rabobank geen kaartnummers op het apparaat of op Apple-servers op.

“Met deze introductie maken we Rabo SmartPin nog toegankelijker voor ondernemers”, benadrukt Nico Strauss (Tribe Lead B2B Services bij Rabobank). “Het enige dat zij nodig hebben om een ​​betaling te accepteren, is een iPhone en de Rabo SmartPin app. Dit maakt ondernemen niet alleen eenvoudiger, maar helpt klanten ook transacties en inkomsten bij te houden.”

Ondernemers kunnen de dienst inschakelen via hun Rabo SmartPin app. Eenmaal geactiveerd, kunnen ze hun iPhone XS of later met de nieuwste versie van iOS gebruiken om betalingen te accepteren.