Osborne Clarke helpt ClearBank bij verkrijgen Europese bankvergunning

02 september 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het Nederlandse kantoor van Osborne Clarke heeft ClearBank bijgestaan bij het verkrijgen van een bankvergunning. Met de Nederlandse banklicentie hoopt de Britse bank succesvol de overstap naar het Europese vasteland te kunnen maken.

De Europese expansie markeert de eerste stap in de internationale groeiplannen van ClearBank. De financieel dienstverlener was tot nu toe alleen actief in het Verenigd Koninkrijk.

Vanuit daar regelde het bedrijf het betalingsverkeer en clearing services voor banken en fintechs zoals cryptobeurs Coinbase en het Britse mkb-platform Tide. Met de nieuwe licentie kan ClearBank nu ook bankzaken in euro’s aanbieden, en niet langer alleen in Britse ponden.

Osborne Clarke helpt ClearBank bij verkrijgen Europese bankvergunning

ClearBank hoopt de betalingsindustrie te transformeren en de beste en meest duurzame bank- en betalingsinfrastructuur ter wereld te creëren.

De eerste stap daartoe – het verkrijgen van een Nederlandse bankvergunning – is dus met behulp van het Financial Regulatory team van Osborne Clarke gezet. Al met al heeft de aanvraag van begin tot eind achttien maanden in beslag genomen, bij De Nederlandsche Bank en de Europese Centrale Bank.

Johannes de Jong, de client partner die het team van Osborne Clarke leidde, laat weten trots te zijn ClearBank te hebben bijgestaan in dat proces. Naast De Jong bestond het team verder uit Juliet de Graaf, Anka Langedijk, Jet Franke en Gijs Versteegh. Aanvullende ondersteuning werd verleend door verschillende experts en praktijkgroepen binnen Osborne Clarke in Nederland.

"Het verkrijgen van een Nederlandse bankvergunning is een mijlpaal in onze wereldwijde expansie en betekent dat we nu in Europa kunnen opereren”, vult Ezequiel Canestrari (Chief Operating Officer van ClearBank Europe) zijn collega aan. “We zijn Osborne Clarke dankbaar voor de ondersteuning die zij ons gedurende het hele proces hebben verleend."