Alle ABN AMRO klanten in bezit contactloze betaalpas

16 december 2015 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vanaf 15 december 2015 beschikken alle klanten van ABN AMRO over een betaalpas waarmee contactloos kan worden betaald. De bank versnelde recentelijk de vervanging van oudere passen die nog niet contactloos waren. Alle 5,2 miljoen klanten met een betaalpas kunnen nu profiteren van de ‘extra snelheid, veiligheid en gemak’ van contactloos betalen.

Contactloos betalen wordt snel omarmd door consumenten als een nieuwe manier van betalen bij bijvoorbeeld winkels en in de horeca. Halverwege 2015 waren er in een jaar tijd meer dan een miljard contactloze betalingen gedaan in Europa, en in Nederland is inmiddels de honderd miljoen contactloze betalingen gepasseerd. Een op de drie betaalterminals is geschikt voor contactloze betalingen en dit aandeel groeit nog steeds. 

ABN AMRO - Contactloos betalen

100% Contactloos bij ABN AMRO
Eerder deze week bracht ABN AMRO het nieuws naar buiten dat vanaf 15 december al haar klanten met een betaalpasproduct in het bezit zijn van een betaalpas waarmee contactloos kan worden betaald. Tot 15 december was er nog een aantal betaalpassen in omloop die verouderd waren, en nog niet geschikt voor de nieuwe betaalmethode. De bank heeft het proces om deze passen te vervangen versneld, met als resultaat dat nu elke klant van ABN AMRO contactloos kan betalen. Karin Kersten, Directeur zakelijk betaalverkeer bij ABN: “Ten opzichte van andere betaalmethodes biedt contactloos betalen extra snelheid, veiligheid en gemak. Ook onze zakelijke klanten stimuleren we daarom gebruik te maken van contactloze terminals.”

Om deze mijlpaal te vieren, heeft ABN AMRO een aantal initiatieven opgezet om contactloos betalen te promoten. Zo worden er tussen 14 en 24 december tijdens een avondspits een contactloze betaalterminal geplaatst op 10 verschillende stations*, waar consumenten kennis kunnen maken met contactloos betalen – en de voordelen daarvan – door €1 te doneren aan Serious Request. Bovendien waren er in november drie crowdfunding-projecten waarbij kerkgangers in drie regio’s een euro konden doneren aan de kerk via een contactloze betaling.

* Doneren aan Serious Request kan op de volgende stations tijdens de avondspits van (datum): Groningen (14 december), Leeuwarden (15 december), Zwolle (16 december), Amersfoort (17 december), Amsterdam (18 december), Utrecht (19 december), Rotterdam (20 december), Amsterdam Zuid (21 december), Eindhoven (22 december), Heerlen (23 december).