CHRO Gerard Penning en ABN AMRO uit elkaar

20 oktober 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ABN AMRO moet op zoek naar een nieuwe Chief Human Resources Officer – de bank heeft bekendgemaakt dat de huidige personeelsbaas Gerard Penning per 1 december 2022 in goed overleg vertrekt.

Penning begon in augustus 2020 bij ABN AMRO in een periode met “ongekende HR-uitdagingen”, waaronder de coronacrisis, de afbouw van activiteiten in zowel Azië-Pacific als de Verenigde Staten en een behoorlijke organisatiewijzing in de topstructuur van de bank. “Hij leidde de HR-afdeling door turbulente tijden. Zijn aanpak kenmerkte zich door gedrevenheid en pragmatisme”, aldus de bank.

De vertrekkend CHRO wordt door CEO Robert Swaak bedankt voor zijn inzet en zijn energie waarmee hij de afgelopen twee jaar de “grote uitdagingen op HR gebied” heeft aangepakt. “Namens het hele bestuur van de bank, wens ik hem veel succes bij de voortzetting van zijn professionele carrière.”

Gerard Penning, Chief Human Resources Officer bij ABN AMRO

Opnieuw turbulente tijden

Het vertrek van de personeelsbaas komt op een wederom onrustig moment voor ABN AMRO. De 17.500 medewerkers van de bank zijn namelijk ontevreden over de voorgestelde salarisverhoging van 5% over twee jaar. De werknemers eisen aanzienlijk meer om de huidige inflatie te compenseren. FNV Finance sloot zelfs geen protestacties uit, iets wat sinds 1989 niet meer is voorgekomen bij de bank.