Rabobank vult groepsdirectie aan met nieuwe Chief Risk Officer Vincent Maagdenberg

20 december 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Rabobank heeft Vincent Maagdenberg benoemd tot Chief Risk Officer. Daarmee heeft de coöperatieve bank de gewenste opvolger gevonden van Els de Groot, die eerder aankondigde niet op te gaan voor een tweede termijn.

De kersverse CRO begon zijn carrière bij ING en kan inmiddels bogen op ruim twintig jaar ervaring in de bancaire sector. In diverse functies bouwde hij bij de oranje bank internationale ervaring op, onder andere in België, de Verenigde Staten en Hong Kong.

Van 2014 tot en met 2018 was hij de Chief Risk Officer van ING Nederland, waarna hij tot 2022 als Global Head of Lending bij ING Wholesale Bank verantwoordelijk was voor onder andere de integratie van de klimaatstrategie in de leningenportefeuille van de bank. Momenteel is Maagdenburg verantwoordelijk voor de digitale transformatie van de Wholesaletak van ING als Chief Transformation Officer.

Vincent Maagdenberg, Chief Risk Officer, Rabobank

Analytisch en resultaatgericht vakman

“Met Vincent Maagdenburg als nieuwe CRO blijft diepgaande kennis en ervaring in risicobeheersing in de groepsdirectie geborgd”, legt RvC-voorzitter Marjan Trompetter uit. “We hebben hem leren kennen als een analytisch en resultaatgerichte vakman, die bewezen heeft complexe dossiers tot een goed eind te brengen. We verwelkomen hem om verder te bouwen aan een toekomstgerichte risico-organisatie.”

Trompetter richt zich vervolgens tot vertrekkend CRO Els de Groot. De RvC-voorzitter geeft aan dat haar bestuurlijke kwaliteiten zullen worden gemist. “Nogmaals dank ik haar voor haar toewijding en uitstekende werk voor onze coöperatieve bank in de afgelopen vier jaar. Mede dankzij Els’ vakmanschap is Rabobanks risicomanagement verder geprofessionaliseerd."