Silent Eight organiseert webinar ‘Exploring the Effects of OFAC’s Russia Sanctions’

21 maart 2023 Banken.nl 1 min. leestijd

Het is alweer meer dan een jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel. De zogenoemde ‘speciale militaire operatie’, bedoeld om het land te 'demilitariseren en denazificeren', werd door de westerse wereld sterk veroordeeld.  Een veelvoud aan sancties volgde. Zo plaatste onder meer het Amerikaanse Office of Foreign Assset Control ruim 2.000 Russische entiteiten en personen op zijn sanctielijst.

Ook financiële instellingen moeten zich aan die zwarte lijst houden en staan dan ook onder toenemende druk om hun KYC- en ID-verificatieprocedures efficiënt en effectief in te richten. Wie daar niet in slaagt, loopt het risico toegang tot het Amerikaanse financiële systeem ontzegd te worden.

Om die reden organiseert Silent Eight een webinar waarin de belangrijkste kwesties omtrent deze sancties worden behandeld. Denk hierbij onder meer aan de vraag of de huidige systemen de juiste informatie nauwkeurig uit Russische documenten halen, of welke tools nuttig zijn om zo adequaat mogelijk aan de sancties te kunnen voldoen.

Silent Eight organiseert webinar‘Exploring the Effects of OFAC’s Russia Sanctions’

Het webinar zal worden geleid door Collin Hunt (Sanctions and Illicit Finance Expert) en Arne Suessenbach (Vice President) van Silent Eight. Het duo nodigt eenieder uit om mee te luisteren, na te denken en ideeën uit te wisselen hoe de financiële sector zo goed mogelijk de huidige sanctie-uitdagingen kan overwinnen.

Meer informatie over het webinar is hier te vinden.