Tikkie breekt opnieuw record: €6,6 miljard aan betalingen in 2023

08 januari 2024 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Tikkie blijft stijgen in populariteit. In 2023 verwerkte de ABN AMRO-app voor €6,6 miljard aan betalingen, een flinke stijging ten opzichte van vorig jaar.

Het is alweer het vierde jaar op rij dat Tikkie zijn record scherper stelt. Sinds de lancering zeven jaar geleden is er in totaal al meer dan €25,2 miljard overgemaakt via de app. Per seconde werden in 2023 gemiddeld vijf Tikkies betaald. Daarmee werd voor het eerst de mijlpaal van 150 miljoen Tikkies in één jaar aangetikt.

Nieuwe functies zoals ‘Groepie’, waarmee gezamenlijke uitgaven tussen vrienden en familie bijgehouden en verrekend kunnen worden, hebben een stevige groei doorgemaakt. Het afgelopen jaar werd €73 miljoen euro aan uitgaven verrekend via Groepie

Tikkie breekt opnieuw record: €6,6 miljard aan betalingen in 2023

Ook Tikkie Deals, de cashback-propositie, groeide sterk, met toenemende cashbacks voor gebruikers op diverse producten.

Daarnaast blijft ook het zakelijk gebruik van Tikkie toenemen. En waar het eindeloos wachten op betalingen iedere ondernemer bekend in de oren zal klinken, worden deze zakelijke Tikkies doorgaans snel betaald. “82% wordt binnen één dag betaald en 59% al binnen een uur”, aldus Morena Kensmil, hoofd marketing van Tikkie.

Een opvallende mijlpaal in 2023 was de introductie van de statiegeldpropositie. Zo plaatste Jumbo Eerbeek een emballage-automaat voor het inleveren van statiegeldverpakkingen, waar klanten via een Tikkie QR-code hun statiegeld kunnen ontvangen.

Meer dan 2,1 miljoen statiegeldverpakkingen zijn tot nu toe ingezameld en via Tikkie uitbetaald, met plannen voor uitbreiding naar diverse locaties zoals treinstations, scholen en pretparken.

“We zijn erg positief over de ontwikkelingen in het afgelopen jaar”, vat Kensmil samen. “We zijn erg positief over de groei die we het afgelopen jaar hebben doorgemaakt en dat zoveel mensen Tikkie blijven gebruiken. We verwachten ook komend jaar weer mooie stappen te kunnen zetten. We verheugen ons erop om in 2024 opnieuw onze gebruikers te blijven verrassen.”