Tikkie ‘beloont’ zakelijke gebruikers met eigen betaalapp

08 december 2022 Banken.nl 1 min. leestijd

Tikkie heeft de lancering van ‘Tikkie Zakelijk’ aangekondigd. Met de nieuwste Tikkie-toevoeging beschikken bedrijven voortaan over een aparte app waarmee zij zakelijke Tikkies kunnen aanmaken, versturen en hun klanten snel kunnen laten betalen. De nieuwe app biedt ondernemers real time inzicht in de status van al hun betalingen.

De betaaldienst van ABN AMRO legt uit dat de komst van Tikkie Zakelijk het gevolg is van de snelle groei van het aantal zakelijke gebruikers. Volgens Tikkie maken al ruim 25.000 bedrijven gebruik van de betaalapp.

Bedrijven kunnen met de nieuwe app hun betaalverzoeken via whatsapp, sms, e-mail of een QR-code met klanten delen. Terwijl een Tikkie onder consumenten gemiddeld een waarde van zo’n 30 euro heeft, loopt dit voor een zakelijke Tikkie gemiddeld op tot 80 euro. De limiet voor ondernemers ligt op 50.000 euro.

Bekend gezicht

De nieuw app zou geschikt zijn voor een breed scala aan bedrijven, met name in de vorm van eenmanszaken en mkb-bedrijven. “Het grote voordeel van Tikkie Zakelijk in vergelijking met andere betaalmethoden – zoals het versturen van facturen – is dat er zeer snel wordt betaald”, legt Moreno Kensmil (hoofd marketing van Tikkie) uit.

“Maar liefst 80% van de zakelijke Tikkies wordt al binnen 24 uur betaald. Dit komt vooral door het betaalgemak: klanten hoeven geen factuurgegevens over te nemen en kunnen direct via een link betalen. Bovendien zijn veel gebruikers gewend aan de betaalsnelheid van Tikkie, dankzij het gebruik van de app in het privé leven.”

Voortbouwen op succes

Kensmil benadrukt dat de zakelijke functionaliteit de afgelopen jaren een grote groei heeft gekend. Met de nieuwe app wil Tikkie voortbouwen op dit succes. Tikkies hoofd marketing verwacht dat de nieuwe app het uitvoeren van zakelijke betalingen nog makkelijker maakt.

“We hebben sinds de lancering van de gelijknamige functionaliteit tienduizenden zakelijke gebruikers bereikt”, vervolgt Kensmil. “We zijn er trots op dat veel Nederlandse bedrijven de weg naar Tikkie hebben gevonden en de lancering van deze app is een mooi bewijs van de verdere groei en ontwikkeling van Tikkie.”