Caroline Oosterloo vervangt tijdelijk CRO Tanja Cuppen bij ABN AMRO

13 maart 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Caroline Oosterloo gaat Tanja Cuppen vervangen als ad interim Chief Risk Officer. Het vertrek van Cuppen werd in augustus vorig jaar al aangekondigd, nadat bekend werd dat ze niet beschikbaar was voor een derde termijn.

De kersverse a.i. CRO van ABN AMRO werkt al ruim dertig jaar in de bancaire sector. Zo startte ze haar carrière bij ABN AMRO als management trainee en ontwikkelde zich de eerste tien jaar in diverse commerciële en leidinggevende functies, van de particuliere tot grootzakelijke markt.

Tussen 2010 en 2020 bekleedde Oosterloo diverse executive posities in de Risk-divisie van Deutsche Bank, waarna zij terugkeerde bij ABN AMRO. Op dit moment is zij als hoofd Central Risk Management verantwoordelijk voor enterprise risk management, model risk management en sustainable finance regulations.

Caroline Oosterloo vervangt tijdelijk CRO Tanja Cuppen bij ABN AMRO

Robert Swaak laat weten zeer dankbaar te zijn voor de waardevolle bijdrage van Cuppen aan het succes van de bank. De CEO stipt tegelijkertijd aan dat er hard wordt gewerkt aan permanente opvolging.

“We zijn ontzettend blij dat Caroline de rol van CRO in de tussentijd op zich wil nemen”, vervolgt Swaak. “Caroline heeft een zeer brede en internationale werkervaring in de financiële sector, en kan de belangen van al onze stakeholdergroepen goed afwegen. En zij is een fijne collega en een verbindende leider. De Executive Board verheugt zich op haar komst eind april.”