Leaders in Finance Compliance Event: compliance blijft in beweging

27 juni 2024 Banken.nl 3 min. leestijd

Compliance is nog altijd één van de belangrijkste thema's in de financiële sector. Met de voortdurende stroom van nieuwe regelgeving en de opkomst van AI, regulatory technology en blockchain, is en blijft aantoonbaar voldoen aan wet- en regelgeving complex. 

Daarom organiseert Leaders in Finance op donderdag 19 september 2024 het Compliance Event in conferentiehotel Kontakt der Kontinenten te Soesterberg. Het event biedt nieuwe inzichten voor compliance officers en voor professionals voor wie compliance geen dagelijkse bezigheid is, maar wel een belangrijke factor in strategieontwikkeling.

Wat betekenen de ontwikkelingen in compliance voor nu en in de toekomst? Hoe kun je kosten verlagen en meer impact maken? Hoe creëer je draagvlak in de organisatie? En welke innovaties kunnen helpen? Toonaangevende experts en professionals komen samen om deze vraagstukken en meer te bespreken. Zij zullen hun visie delen op ‘The ever developing role of compliance in the Financial Services Industry’.

Leaders in Finance Compliance Event: compliance blijft in beweging

Hierbij zullen diverse thema’s aan bod komen, zoals de rol van de Chief Compliance Officer, externe perspectieven van bedrijven als ASML en Microsoft, compliance binnen fintech, de visie van toezichthouders zoals de AFM, en opkomende regelgeving.

Het programma biedt een mix van keynotes, paneldiscussies en interactieve rondetafelsessies. Michelle Fisser, voorzitster van de Vereniging van Compliance Officers, zal het event als moderator begeleiden.

Programma

Nadat Michelle Fisser de bezoekers welkom heeft geheten zal er een keynote volgen van Rein Graat (Group Chief Compliance Officer bij ING Group). Graat deelt zijn inzichten over de complexe compliance-omgeving van vandaag. Aansluitend volgt een paneldiscussie waaraan Chief Compliance Offers deelnemen van onder andere UniCredit, Rabobank, ClearBank en InsingerGilissen.

Na de koffiepauze zal het fintech panel plaatsvinden, waarbij de discussie zal worden gevoerd door deskundigen die ieder een eigen perspectief op compliance in fintech kunnen bieden op basis van het eigen werkveld. Na dit panel volgt zoals altijd een geheel verzorgde én smaakvolle lunch.

Het derde panel, het ‘Challenges in Compliance’-panel, zal het eerste onderdeel van het middagprogramma zijn. Daarna zullen er enkele roundtables volgen; de namen van de sprekers zullen binnenkort worden aangekondigd op de website.

Na de laatste koffiepauze volgt er een duo-interview met Susan du Becker (Director Risk & Compliance bij Microsoft) en André Hermsen (Chief Compliance Officer bij AMSL). Zij bieden een perspectief van buitenaf: hoe gaan zij om met de complexiteiten van compliance in hun organisatie en wat kunnen financiële dienstverleners hiervan leren?

Hanzo van Beusekom, bestuurslid van de Autoriteit Financiële Markten, sluit de dag af met een keynote, waarna er ruimte is om ook jouw vragen te stellen (Q&A). Hierna is er een gelegenheid tot napraten en netwerken onder het genot van een drankje.

Het Leaders in Finance Compliance Event 2024 wordt mede mogelijk gemaakt door Deloitte, de Nederlandse Vereniging van Banken en de Vereniging van Compliance Officers.

Voor meer informatie en registratie kunt u terecht op de website van Leaders in Finance.