Erwin Dreuning viert ‘tinnen’ jubileum als CEO bij Stater

11 juni 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Stater viert het “heugelijke feit” dat Erwin Dreuning er tien jaar als CEO op heeft zitten. Een decennium geleden kwam Dreuning over van ABN AMRO, waar hij verantwoordelijk was voor de Global Real Estate portefeuille.

Het is een gelukkig huwelijk gebleken. Dreuning trof in 2011 een bedrijf aan met ‘slechts’ 800 werknemers. “Na een periode van herstructurering heeft Stater onder leiding van Dreuning zich ontwikkeld tot een leidende onderneming in hypothecaire dienstverlening. Niet alleen in Nederland, maar ook in België en Duitsland”, schrijft Stater. Inmiddels is het bedrijf bijna verdubbeld in personeelsomvang.

Stater is een hypotheekadministrateur die vooral op de achtergrond opereert. Relatief weinig Nederlanders zullen het bedrijf kennen, maar velen maken ongemerkt gebruikt van hun dienstverlening. Het bedrijf ondersteunt bijna de helft van alle Nederlandse hypotheken, onder andere van ABN AMRO, de Volksbank, Van Lanshot en Munt Hypotheken.

Erwin Dreuning, CEO, Stater

Overname Infosys

Tevens heeft Dreuning in 2019 de overname door Infosys in goede banen moeten leiden. Destijds verkocht ABN AMRO 75% van de aandelen aan de mondiale IT-dienstverlener. De overname gaf Stater meer bewegingsruimte richting andere geldverstrekkers in Nederland en versterkte bovendien de IT inrichting.

Destijds vertelde Dreuning verheugd te zijn met de nieuwe aandeelhouder. “Infosys is al actief als hypotheekadministrateur en brengt specifieke kennis. De gezamenlijke kracht van ABN AMRO, Infosys en Stater geeft ons een solide basis om onze dienstverlening verder te ontwikkelen. Daarnaast krijgen we hiermee meer mogelijkheden om te groeien en nieuwe klanten te bedienen.

Volgens de hypotheekservicer zijn platformen en digitalisering kernwoorden van Dreuning als het gaat om het creëren van een kostenvoordeel, daarnaast staan groei en internationale expansie bovenaan de prioriteitenlijst van de CEO. 

Proficiat

Stater schrijft dat het in die tien jaar een mooi en succesvol bedrijf is geworden: “1.400 medewerkers operationeel in drie landen, marktleider in Nederland met zo’n 40% van alle hypotheken in Nederland in beheer en twee eigen vestigingen in respectievelijk Düsseldorf en Brussel. Namens iedereen willen wij je bedanken voor je inzet en van harte feliciteren met dit geweldige resultaat.”