Ook Volksbank om en stelt Apple Pay beschikbaar

18 mei 2022 Banken.nl 1 min. leestijd

De Volksbank heeft betalen met Apple Pay mogelijk gemaakt. Klanten van ASN Bank, RegioBank en SNS kunnen sinds kort gebruik maken van de mobiele betaaldienst met hun iPhone of Apple Watch.

De bank koos ervoor om de introductie van de mobiele betaaldienst gefaseerd per bankonderdeel te introduceren, zo werd de techniek eerste instantie alleen door ASN Bank en RegioBank ondersteund – SNS volgde een week later.

Al veel banken gingen de Volksbank voor met de introductie van Apple Pay. Zo had ING in juni 2019 in Nederland de officiële primeur met Apple Pay. ABN AMRO volgende medio oktober en Rabobank in november van hetzelfde jaar.

Ook Volksbank om en stelt Apple Pay beschikbaar

De introductie van de techniek kan als essentieel worden gezien voor de toekomst. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat maar liefst 87% van de Amerikaanse tieners over een iPhone beschikt – 23% van hen betaalt maandelijks met de betaaldienst van Apple. Een percentage dat in de toekomst naar verwachting alleen maar verder toeneemt, waardoor het voor banken essentieel is om de techniek te ondersteunen.