Delta Capita verwelkomt nieuwe lichting voor KYC Talent Program

16 september 2022 Banken.nl 3 min. leestijd

Op het Amsterdamse kantoor van Delta Capita was het afgelopen week een drukke bedoening; het bureau verwelkomde meer dan veertig trainees voor hun Inhouse dag van het KYC Talent Program.

Delta Capita lanceerde een jaar gelden zijn KYC Talent Program met de ambitie om young professionals klaar te stomen voor een carrière in de dynamische wereld van de antiwitwasbestrijding.

Vandaag de dag staat de poortwachtersfunctie (weer) volop in de schijnwerpers door enkele belangrijke publicaties. Enerzijds zou de witwasaanpak volgens DNB doelgerichter moeten, anderzijds concludeerde het FATF dat het Nederlandse rechtssysteem te soft is voor witwassers én -bestrijders.  

Delta Capita verwelkomt nieuwe lichting voor KYC Talent Program

De KYC- en AML-afdelingen zijn verantwoordelijk voor het bestrijden van financiële criminaliteit en het voldoen (compliance) aan regelgeving. De trainees van Delta Capita krijgen naast een intensief opleidingsprogramma bij het adviesbureau meteen de kans om zich te bewijzen op de werkvloer. Zo worden de trainees ingezet bij zowel de grote als kleinere banken in binnen- én buitenland.

Inhouse Days

“Het KYC Talent Program start met een trainingsperiode van één maand”, legt David Zwarts (Head of Delta Capita Academy in de Benelux) uit. “Daarbij willen we de trainees niet alleen de inhoud van het KYC-vak bijbrengen, maar ook hun persoonlijke ontwikkeling en groei stimuleren. Dat doen we door het aanbieden van een gebalanceerd opleidingsprogramma met theorie, praktijk én human skills trainingen.”

Na de eerste maand starten de trainees op projecten van klanten van Delta Capita, waar ze waardevolle werkervaring opdoen. Gedurende deze periode kunnen de trainees rekenen op ondersteuning vanuit het bedrijf. “Trainees worden actief begeleid door Field Managers en de vaardigheden van trainees worden constant bijgespijkerd via de zogenoemde Inhouse Days die meerdere keren per maand worden georganiseerd.”

“Door een combinatie van een uitgebreide voorbereiding, hands-on trainingen van ervaren trainers uit de praktijk en het begeleiden van de trainees is Delta Capita in staat om jonge talenten een steile leercurve te laten doormaken.”

Wat volgens talenten vaak wordt aangehaald als een uniek element van het KYC Talent Program is dat het programma volop ruimte biedt voor maatwerk. “Het loopbaanontwikkelplan dat de trainees op individueel niveau afsluiten met hun Coach en de Inhouse Days spelen hier een belangrijke rol in”, zegt Zwarts.

“Tijdens de Inhouse Days worden meerdere trainingen aangeboden met een diversiteit aan onderwerpen en verschillende skill levels. We bieden daarmee de trainees als het ware een menukaart. Ze kunnen van dit menu trainingen kiezen die op dat moment het meest aansluiten bij hun persoonlijke leerbehoeftes of ontwikkeldoelen. Zo sluiten de trainingen optimaal aan bij interesses van de trainees. Immers, leren moet vooral leuk en interessant zijn.”

Vliegende start

Een jaar na de lancering is het KYC Talent Program dusdanig snel gegroeid dat er tijdens de afgelopen Inhouse Days op het kantoor van Delta Capita maar liefst 40 trainees aanwezig waren. En in oktober begint er alweer een nieuwe lichting van trainees.

“De hoge kwaliteit van het programma en het feit dat we talenten een vliegende start van hun carrière geven wordt door trainees erkend en gewaardeerd. Daar zijn we enorm trots op!”, sluit Zwarts af.