The Lending Bean: Nieuwe podcast van Fyndoo belicht innovatie in leningen

15 maart 2023 Banken.nl 1 min. leestijd

Geld maakt niet gelukkig, maar vormt wel een belangrijke spil in het leven. Met geld worden dromen verwezenlijkt, kunnen bedrijven groeien en wordt onder meer de duurzaamheidstransitie mogelijk gemaakt. Financiering is dus belangrijk. Met dat idee in het achterhoofd creëerde Fyndoo ‘The Lending Bean’ – een podcastreeks waarin financieren centraal staat.

In de podcast ontvangt host Mike Cooper (onder meer oud FD-journalist) uiteenlopende gasten om te praten over financierings-gerelateerde onderwerpen. “Met onze podcast willen wij financiele instellingen inspireren en nieuwe inzichten bieden”, legt Fyndoo uit.

"We willen hen bewust maken van nieuwe mogelijkheden in kredietverlening. Er zijn veel situaties waar bedrijven en consumenten hun plannen niet kunnen verwezenlijken omdat er geen financieringsmogelijkheden zijn. Met slimme technologie en verregaande digitalisatie kan dit wel worden ingevuld. Onze missie is niet voor niets ‘bridging the lending gap by making lending effortless’.”

Sustainable lending

De eerste aflevering van de podcastreeks gaat over sustainable lending. Te gast zijn Rens van Tilburg (Directeur van het Sustainable Finance Lab van de Universiteit van Utrecht) en Sander Kooiman (Manager Zorg & Welzijn en Duurzaam Vastgoed bij Triodos).

Thema’s die de gasten met de host bespreken zijn onder meer hoe financiële instellingen om dienen te gaan met het Parijs-akkoord, wat de rol is van data bij de duurzaamheidstransitie en in hoeverre greenwashing een rol speelt in de financiële sector.

Fyndoo – een product van ICT-bedrijf Topicus – laat weten dat de volgende afleveringen tijdens het Finovate Europe evenement worden opgenomen, waarbij sustainable lending (met een focus op impact-based-pricing) en embedded lending (met een focus op buy-now-pay-later) de volgende thema’s zullen vormen.